Skal elektrifisere Oslo Havn

NYHETER - Store investeringer skal sikre Oslo og landsdelen en moderne og miljøvennlig havn. Visjonen er å bli verdens mest effektive og miljøvennlige bynære havn, sier eiendomsdirektør Åsa Nes i Oslo Havn.
mandag 28 desember 2020
Visjonen til Oslo Havn er å bli verdens mest
effektive og miljøvennlige bynære havn 
Foto: Oslo Havn 

Her skal Cowi levere ingeniørtjenester på blant annet ­elektrifiseringsløsninger. 

Fjordbyen er navnet på delene av havneområdene i Oslo som siden 2000 er utviklet fra industri- og containerområder til nye bydeler. 20 år senere setter turister, beboere, arbeidsplasser, badegjester og kulturliv sitt preg på området. 

- Vi støtter Oslo Havn sin målsetting om å bli en av verdens første nullutslippshavner. Elektrifisering, ladeinfrastruktur, fornybar energi, energilagring og samhandling er sentrale elementer for å realisere nullutslipp. Her har vi god kompetanse. Vi arbeider med elektrifisering av havner i Norge, Danmark og Sverige, sier Svein Ove Svendsen, Vice President Energy i Cowi. 

- Med økt elektrifisering får Oslo Havn et betydelig økt energi­behov. Å sikre nok kapasitet krever samhandling både lokalt og regionalt. Vi arbeider blant annet med elektrifiseringsløsninger på prosjektet Elnett21, der det blir utviklet løsninger for lokal produksjon, lagring og styring av energi mellom Stavanger lufthavn, Stavanger havn og Forus næringspark. 

I prosjektet på Oslo Havn samarbeider Cowi med Cowi Danmark og Hafslund E-CO. 

Naviled
Partnere
Elektro importören
Schneider Partnere
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Mitt Anbud