Skal sørge for digital byggeplass

NYHETER Bravida, Veni og AV Fusion skal i løpet av de neste fire årene levere ikt-løsninger til det nye universitetssykehuset i Stavanger (SUS2023) for 14 millioner kroner.
onsdag 16 oktober 2019
Bravida, Veni og AV Fusion skal sørge
for digital byggeplass på det nye
universitetssykehuset i Stavanger. 
Foto: Helse Stavanger

Dette gjelder varslingsanlegg, innendørs- og utendørs trådløse nett og BIM-kiosker. I stedet for papirtegninger skal alle byggtegninger være digitalt tilgjengelige i digitale BIM-kiosker.

- SUS2023 er kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt. Det skal det også være i utførelsesfasen. Sammen med lokale selskap som Veni og AV Fusion skal vi bidra til at sykehuset blir en heldigital byggeplass. Det skal vi sikre med digitale hjelpemidler og høy grad av industrialisering/prefabrikasjon, sier Ronny Øvrevik, regionssjef Sør/Vest i Bravida.

- Vår løsning garanterer 100 prosent dekning på WiFi og BLE (Bluetooth) både i byggegrop og i alle etasjer etter hvert som betongarbeid ferdigstilles. Teknologien, som er levert av Fortinet og Aruba, gjør det også mulig med sporing av kostbart verktøy og veivisning for personell, sier markedssjef Petter Alfsen i Veni.

Daglig leder Frode Aardal i AV Fusion sier at kontrakten viser behovet for problemfrie digitale løsninger på byggeplassen.

- Vi skal levere BIM-kiosker både til innen- og utendørsbruks.

Prosjektdirektør Kari Gro Johanson i SUS2023 peker på at det nye sykehuset gir byggebransjen et digitalt løft.

- Det er veldig bra at lokale selskaper som Bravida, Veni og AV Fusion har det som trengs for å sikre ikt på byggeplassen.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden