Skal sette ny standard

NYHETER The Urban Village, som skal bygges på Furuset i Oslo, skal bidra til å sette en ny standard for klimavennlige urbane prosjekter internasjonalt.
mandag 24 juni 2019
Obos med samarbeidspartnere skal
bygge miljølandsby på Furuset i Oslo.
 Illustrasjon: LPO Arkitekter

Obos er en del av teamet som har utviklet konseptet. Prosjektet er vinneren av konkurransen Reinventing Cities, som i fjor ble lyst ut av Oslo kommune og fjorten andre storbyer over hele verden. Oslo stilte en eiendom på Stovner og en på Furuset til rådighet for bygging. 

Det skal legges til rette for at mange skal ha råd til å kjøpe leilighet i landsbyen. En løsning kan være å kjøpe ett rom, og dele fellesarealer med andre i et kollektiv. Etter noe tid blir det kanskje mulig å kjøpe en større del av leiligheten. Obos Bostart er også et alternativ. Det betyr å kjøpe leilighet under markedspris.

- Vi skal både bygge boliger, et nytt nærmiljøhus og en møteplass for folk som allerede bor i området. Det er snakk om fleksible leiligheter, kollektive boformer og fellesarealer som deles med både andre beboere og folk utenfra. Dette er et fremtidsrettet prosjekt med vekt på bærekraft og fellesskapsløsninger, sier Hanne Løvbrøtte i Obos, som har ledet vinnerteamet.
Blant de andre aktørene som vant konkurransen er LPO Arkitekter, Veidekke, Bollinger+Grohmann og Hunton.

Etter planen skal byggingen starte i 2021. Landsbyen skal tas i bruk i 2023.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden