Skreddersyr energieffektiviserings-løsninger

NYHETER - Vår nye avdeling Smart Energispar skal skreddersy smarte energieffektiviserings­løsninger i næringsbygg, sier avdelingsleder Pål Eriksen i Smart Elektro i Oslo.
fredag 11 september 2020
TOTALRENOVERING. Smart Elektro total-
renoverer det elektriske anlegget til Eiendoms-
spar i Karihaugveien 89 (K89). Her er avdelings-
leder Pål Eriksen sammen med montørene
Olav Syversen (i midten) og Kim Robert
Gustavson (t.v.) 

- Byggeiere som investerer i slike løsninger kan redusere energikostnadene med 20-40 prosent. For å sy sammen de smarteste systemene på markedet samarbeider vi blant annet med automatiserings-
spesialisten 
KE-Automasjon i Stavanger.  

- Løsningene er basert på kundenes ønsker og behov. Målsettingen er blant annet å redusere energiforbruket og effekttopper.  

- Å installere elbil-lading i næringsbygg eller boligsameier, kan gi dyre effekttopper om ikke muligheten til å redusere dem blir vurdert. Også solenergianlegg kan være en aktuell ­investering for byggeiere. Dette er et viktig satsingsområde for Smart ­Energispar. 

Store besparelser

- Vi skal bevisstgjøre våre kunder i valg av energismarte lys- og varmesystemer. En gårdeier som bytter tradisjonelle lysrørarmaturer med LED kan redusere energiforbruket med 80-90 prosent. I mange næringsbygg står varme- og kjølingssystemer uavbrutt på. Smart overvåking og behovsstyring av anleggene gjør slutt på dette.  

Pilotprosjekt

- Sammen med eiendomsselskapet Eiendomsspar gjennomfører vi et pilotprosjekt i Karihaugveien 89 (K89) i Oslo. Her har vi blant annet lagt KNX-kabling og installert termostater, slik at leietakerne kan styre varmen etter egne ønsker og behov. Samtidig skal et nytt SD-anlegg sørge for at bygningen kan driftes på et overordnet nivå. Vi er også i gang med å oppgradere LED-belysningen. Dette er et viktig referanseprosjekt for å selge slike løsninger til andre kunder. 

Eriksen forteller at antall ansatte i den nye avdelingen skal økes gradvis.
- En energirådgiver skal i første omgang økes med enda en energirådgiver og en selger. 

25 millioner det første året

- Det første driftsåret regner vi med en omsetning på 25 millioner kroner.
I 2025 skal halvparten av omsetningen i Smart Elektro komme fra løsninger levert av ­Energispar. Vi satser først og fremst på produkter og tjenester som reduserer energiforbruket og effekttopper. Her er pilot­prosjektet K89 viktig. Investeringen til Eiendomsspar skal være tilbakebetalt i løpet av tre år. 
 

- Vi skal tilby de beste energibesparende løsningene. Målsettingen er å bli en ledende leverandør for små- og mellomstore byggeiere og driftsorganisasjoner. 

- I samarbeid med Fortum har Smart Elektro også installert en stor ladestasjon for elbiler i K89. Slike investeringer kan tiltrekke seg nye leietakere. Her tilbyr vi også finansieringsløsninger. 

Ajax Led
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
TXXI
ANNONSE
Easycalc