Skreddersyr energieffektiviseringsløsninger

NYHETER - Vår nye avdeling Smart Energispar skal skreddersy smarte energieffektiviserings­løsninger i næringsbygg, sier avdelingsleder Pål Eriksen i Smart Elektro i Oslo.
fredag 11 september 2020
TOTALRENOVERING. Smart Elektro total-
renoverer det elektriske anlegget til Eiendoms-
spar i Karihaugveien 89 (K89). Her er avdelings-
leder Pål Eriksen sammen med montørene
Olav Syversen (i midten) og Kim Robert
Gustavson (t.v.) 

- Byggeiere som investerer i slike løsninger kan redusere energikostnadene med 20-40 prosent. For å sy sammen de smarteste systemene på markedet samarbeider vi blant annet med automatiserings-
spesialisten 
KE-Automasjon i Stavanger.  

- Løsningene er basert på kundenes ønsker og behov. Målsettingen er blant annet å redusere energiforbruket og effekttopper.  

- Å installere elbil-lading i næringsbygg eller boligsameier, kan gi dyre effekttopper om ikke muligheten til å redusere dem blir vurdert. Også solenergianlegg kan være en aktuell ­investering for byggeiere. Dette er et viktig satsingsområde for Smart ­Energispar. 

Store besparelser

- Vi skal bevisstgjøre våre kunder i valg av energismarte lys- og varmesystemer. En gårdeier som bytter tradisjonelle lysrørarmaturer med LED kan redusere energiforbruket med 80-90 prosent. I mange næringsbygg står varme- og kjølingssystemer uavbrutt på. Smart overvåking og behovsstyring av anleggene gjør slutt på dette.  

Pilotprosjekt

- Sammen med eiendomsselskapet Eiendomsspar gjennomfører vi et pilotprosjekt i Karihaugveien 89 (K89) i Oslo. Her har vi blant annet lagt KNX-kabling og installert termostater, slik at leietakerne kan styre varmen etter egne ønsker og behov. Samtidig skal et nytt SD-anlegg sørge for at bygningen kan driftes på et overordnet nivå. Vi er også i gang med å oppgradere LED-belysningen. Dette er et viktig referanseprosjekt for å selge slike løsninger til andre kunder. 

Eriksen forteller at antall ansatte i den nye avdelingen skal økes gradvis.
- En energirådgiver skal i første omgang økes med enda en energirådgiver og en selger. 

25 millioner det første året

- Det første driftsåret regner vi med en omsetning på 25 millioner kroner.
I 2025 skal halvparten av omsetningen i Smart Elektro komme fra løsninger levert av ­Energispar. Vi satser først og fremst på produkter og tjenester som reduserer energiforbruket og effekttopper. Her er pilot­prosjektet K89 viktig. Investeringen til Eiendomsspar skal være tilbakebetalt i løpet av tre år. 
 

- Vi skal tilby de beste energibesparende løsningene. Målsettingen er å bli en ledende leverandør for små- og mellomstore byggeiere og driftsorganisasjoner. 

- I samarbeid med Fortum har Smart Elektro også installert en stor ladestasjon for elbiler i K89. Slike investeringer kan tiltrekke seg nye leietakere. Her tilbyr vi også finansieringsløsninger. 

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
TXXI
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Easycalc