NYHETER

Smarte lysløsninger kutter kostnader

NYHETER - Vi tilbyr smart belysning som både reduserer investeringskostnadene og energiforbruket.
mandag 17 desember 2018
OPPUSSING. I oppussingen av leilig-
heten sin har elektiker Philip Frogner
brukt lysstyring og armaturer fra
SG Armaturen

Dette gjelder eksempelvis vår nye blåtannbaserte løsning LEDDim Smart. Den styres med mobiltelefon og nettbrett med vår egenutviklete app, sier distriktsrepresentant Rune Øyan i SG Armaturen.

- LEDDim Smart Pill har en egen push-inngang, som gjør det lett å konvertere gamle 12-volts pushdim-anlegg til LED. I pillen er det en liten antenne som sender blåtannsignaler til mobilen.

Elektiker Philip Frogner, som har pusset opp sin 94 m2  store leilighet i Oslo, har installert lysstyringsløsningen og LED-armaturer fra SG Armaturen.

- Jeg er opptatt av at leiligheten skal ha særpreg, blant annet med armaturer som gir god lysgjengivelse. Blant armaturene jeg har installert er LED-downlighten Soft Slim. Den har en monteringsvennlig koblingsklemme montert på driveren. Det gjør det unødvendig å bruke Wago-klemmer eller lignende over himlinger. Samtidig som installasjonen går raskere, reduseres også tiden jeg må ha armene over hodet som er belastende for skuldre og nakke. Lysspredningsvinkelen på 42° fremhever også lyset i leiligheten.

Trykkstøpt aluminium
Øyan forteller at Soft Slim, som er produsert i støpt aluminium, leveres med en pulverlakkert hvit overflate og klart frontglass.

- Reflektor og tilbaketrukken lyskilde gir høyt lysutbytte med svært lite blending. Armaturen, som er dimbar med faseavsnittdimmer, kan også leveres med DALI. Vi anbefaler å bruke LEDDim400 eller LEDDim Smart.

Frogner forteller at han også har brukt DimToWarm LED-armaturer, som reduserer energiforbruket med 70-90 prosent.

- Ved dimming har de et varmere og mer stemningsskapende lys, som ligner på halogenlys. Samtidig gir de et godt arbeidslys. På badet er det installert en downlight som gir 2 700 K. Den løfter baderomsinteriøret og skaper en spesiell spilleffekt på vegg- og gulvfliser.

Gruppebelysning
- På kjøkkenet er det montert en svart Soft DimToWarm-downlight. Den gir  mindre blending fordi den sorte fargen reflekterer lyset mindre. Armaturkanten er lakkert hvit, slik at den flukter med resten av det hvite taket.

- I stuen er det brukt Soft Slim som har en tynnere kant. Den ser nærmest ut som den er sparklet ut. På kjøkkenet, gang og soverom er armaturene montert i grupper på to og to med en avstand på 12 cm. Denne løsningen gir et spennende uttrykk.

Frogner sier at med LEDDim er det enkelt å legge inn flere lyssoner eller splitte dem på appen.

- Det er heller ikke nødvendig med utenpåliggende kabling og omfattende lysprogrammering på pc-en.

Brukervennlig
Øyan forteller at SG ­Armaturen startet utviklingen av LEDDim Smart dimmere, piller og trådløse brytere for 1,5 år siden.

- Vi tilbyr enkle og brukervennlige løsninger, der brukerne kan omprogrammere selv. 

Malmbergs
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden