NYHETER

Solstrøm til 170 000 husstander

NYHETER Med en kapasitet på 162 MW kan rundt 170 000 husstander få strøm fra solenergianlegget Apodi i Brasil.
torsdag 7 mars 2019
Foto: Ole Jørgen Bratland

- For oss er dette en strategisk milepæl. Apodi-prosjektet var vårt første steg inn i solenergibransjen. Nå er anlegget i drift, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for nye energiløsninger i Equinor.

I oktober i fjor signerte Equinor en avtale om å kjøpe 40 % av det byggeklare solprosjektet fra Scatec Solar. Det er også inngått en 20-årig kraftkjøpsavtale med brasilianske myndigheter. Anlegget forventes å produsere rundt 340 000 MWh elektrisitet i året. 

- Apodi er vårt første solenergianlegg i Brasil. Vi ser et stort potensial for videre vekst i landet og andre deler av Latin-Amerika. Den rene energien som produseres av solenergianlegget tilsvarer en CO2-reduksjon på rundt 200 000 tonn i året. 

Konsernsjef Raymond Carlsen i Scatec Solar forteller at i samarbeid med Equinor starter snart byggingen av et nytt solenergi­anlegg med en kapasitet på 117 MW i Argentina.

I oktober i fjor etablerte Scatec Solar og Equinor et samarbeids­prosjekt, der partene eier 50 prosent hver, for å bygge, eie og drive store solenergianlegg i Brasil.

Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga