NYHETER

Spør Nelfoeksperten

NYHETER - Er en montør usikker på senteravstanden mellom sløyfene i en varmekabel som skal legges på et badegulv, har Nelfoeksperten svaret.
mandag 3 september 2018
MONTØR-APP. Nelfoeksperten beregner
blant annet senteravstanden mellom
sløyfene i en varmekabel på bad

Det appen trenger for å beregne dette er arealet på rommet, sier Nils-Erik Magnell, direktør for marked og utviking i Nelfo.

- Appen ble lansert på Eliaden i år, der den ble godt mottatt av besøkende fra medlemsbedriftene.

- Nelfoeksperten, som skal hjelpe montørene i sitt daglige arbeid, er en gratis tjeneste utviklet kun for Nelfo-bedriftene.

- Appen gir informasjon om hvordan installasjoner skal utføres i henhold til gjeldende regelverk. Det kan også oppstå situasjoner der montøren er usikker på hvilke krav som gjelder, og hvordan installasjonen skal utføres. Her kan appen hjelpe med elektrofaglige råd og veiledninger.

- Å effektivisere hverdagen til medlemsbedriftene er en høyt prioritert oppgave for Nelfo. Nelfoeksperten er et av mange verktøy som skal bidra til dette.

Gjør enkle beregninger
- I arbeidet med kravspesifikasjonen har vi fått hjelp av åtte montører fra ulike medlemsbedrifter. Vi har spurt dem om hvilke utfordringer de møter i installasjonsarbeidet, og hva en slik app skal inneholde. På denne måten har vi fått oversikt over hvor skoen ”trykker”. Det har bidratt til at innholdet i størst mulig grad er tilpasset brukerne.

- Foreløpig kan de søke på rundt 60 tema. Dette gjelder alt fra overspenningsvern og jording i bad til hvor mange stikkontakter som kreves på et kjøkken. Innholdet skal raskt gi montøren svar på spørsmål og utfordringer som ofte dukker opp i en travel hverdag.

- Nelfoeksperten er i kontinuerlig utvikling. I løpet av året regner vi med at antall tema er doblet. Alt innhold er i henhold til NEK 400:2018 og annet gjeldende regelverk.

- I arbeidet med appen fikk vi også tilbakemelding om at montørene har behov for å gjøre enkle beregninger, som eksempelvis senterberegning av varmekabler, ohms lov og effektberegning. Alt dette finnes i appen.

- Også Elmagasinet er lagt inn. Det betyr at brukerne kan lese tidsskriftet elektronisk på mobilen. Her ligger alle utgavene fra 2016, 2017 og alle i år. En ny utgave blir lagt ut samtidig som papirutgaven blir sendt i posten. Elmagasinet er en god måte å holde seg oppdatert på hva som skjer i elinstallasjonsbransjen.

Fagquiz
Magnell opplyser at appen skal videreutvikles.

- For tiden vurderer vi nytt innhold. Blant annet kan det være aktuelt å lage fagquizer, der brukerne kan teste kunnskapene sine. Målsettingen er å tenne konkurranseinstinktet for å øke kompetansen. Svarer de feil må de sjekke svaret, som også er kompetanseheving.

- Nelfoeksperten lastes ned fra Appstore eller Google Play. Det er fri innlogging de ti første gangene den blir brukt. Videre bruk krever brukernavn og passord. Det fås ved å registrere seg med en Nelfo-konto på “Min Nelfo-side” på www.nelfo.no.

Flere Nelfo-apper
- Av andre nyttige Nelfo-apper kan jeg nevne strømulykke-appen, som på en enkel og oversiktlig måte viser hva som må gjøres når det skjer en strømulykke. Vi har også utviklet en entrerprisevarsel-app som dokumenterer endringer og avvik i et prosjekt.

- Vår siste app er en norsk-engelsk/engelsk-norsk ordbok som er tilpasset elektrofaget. Den er et nyttig hjelpemiddel for de som har behov for rask oversettelse til eller fra engelsk. Felles for appene er at de er gratis, og kun kan brukes av Nelfo-medlemmer.

Les mer om Nelfoappen her

kampanjeZenit
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19