Støtte bidrar til viktig samspill

NYHETER Enova gir rederiet Arriva mer enn 11 millioner kroner i støtte til deres nye bulkskip med batteri og elektrisk gravemaskin.
mandag 2 desember 2019
Rederiet Arriva får 11 millioner kroner
fra Enova for å bygge et bulkskip med
batteri og elektrisk gravemaskin.
Illustrasjon: Arriva

Rederiet frakter gods for Eramet Norway, som i sommer fikk Enova-støtte til landstrømanlegg skipet skal ta i bruk.

- Slike samspill kan bety mye for fremtidens utslippsfrie sjøtransport. Elektrifiseringen til sjøs er i en spennende teknologisk utvikling. Med prosjektet til Arriva er bulkmarkedet med på den samme utviklingen, sier markedssjef Astrid Lilliestråle i Enova.

Det nye hybridskipet til Arriva får et forbedret skrogdesign og en batteripakke på 1 456 kWh. Det er stort nok til at el-gravemaskinen kan brukes utslippsfritt i havner uten landstrøm.

- Skipet reduserer dieselforbruket med mer enn 20 prosent sammenliknet med våre andre fartøy. Dette utgjør årlig kutt på inntil 400 tonn drivstoff og omkring 1 200 tonn CO2, som tilsvarer utslippene fra 450 personbiler. Vi gir våre kunder tilgang til et grønnere alternativ, sier rederisjef Sindre Matre i Arriva.

Kåre Bjarte Bjelland, direktør for strategi og kommunikasjon i Eramet Norway, forteller at selskapet arbeider med å bygge landstrømanlegg på sine smelteverk i Porsgrunn, Kvinesdal og Sauda og prosessanlegget i Tyssedal. Hybridskipet til Arriva skal etter planen leveres i første kvartal 2021, mens landstrømanleggene til Eramet skal være i drift senest ved utgangen av samme år.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden