NYHETER

Støtte til signalbygg i ­Telemark

NYHETER Signalbygget Powerhouse Telemark har fått 12 millioner kroner i støtte fra Enova.
fredag 16 februar 2018
Powerhouse Telemark skal stå ferdig i
Porsgrunn i løpet av 2019. 
Illustrasjon: R8 Property

- Med den grønne diamanten i Telemark skal vi bevise at slike prosjekter også kan gjennomføres utenfor Oslo-regionen. Med sin positive effekt på miljøet vil  bygget inspirere byggenæringen både nasjonalt og internasjonalt, sier utviklingsdirektør Tommy Thovsland i R8.

Powerhouse Telemark er det første Breeam-Nor sertifiserte bygget i Telemark. Det får kategori Excellent, som er det nest høyeste nivået det er mulig å oppnå. Bygget vil generere mer energi enn det bruker gjennom livsløpet. Sammenliknet med vanlige nybygg er reduksjonen i netto energibehov på 66 %.

Markedssjef Anders Solem i Enova er imponert over at både eiendomsutvikleren og leietakere ønsker å strekke seg langt for å bygge og arbeide i et av landets fremste energi- og klimariktige bygg.

Bygget, som er tegnet av det internasjonalt anerkjente arkitektkontoret Snøhetta, blir et fremtidsrettet signalbygg for hele fylket. Bygningsfysikken er utformet for optimal produksjon av elektrisk energi med solcelleanlegg. Powerhouse Telemark vil produsere rundt 239 000 kWh per år fra eget solcelleanlegg, som blir et lite kraftverk som leverer overskuddsstrøm tilbake til nettet. Det arbeides også med løsninger for å levere fornybar elektrisitet fra solcelleanlegget direkte til nabobygninger i området.

Det 11 etasjers høye bygget på 8 313 m2 får blant annet en ­takterrasse, treningsrom, garderobe, foajé og kantine. Nesten 80 % av bygget er utleid. Det skal stå ferdig ved Kulltangbrua i Porsgrunn andre halvår 2019.

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19