Store endringer i voksende batterimarked

NYHETER En ny rapport fra risikostyrings-, kvalitetssikrings- og rådgivnings­selskapet DNV GL viser at markedet for batterilagring er i rask utvikling.
mandag 1 mars 2021
TESTER BATTERIER. DNV GL evaluerer ulike typer
kommersielle batterier. Bildet er fra testlaboratoriet 
Best Test and Commercialization Center (BTCC) 
Foto: Ryan Randolph/Triscar 

- Norge er godt rigget for å delta i batterikappløpet. Samtidig er markedet i rask utvikling, med endringer i alt fra batterikjemi til systemdesign. Det er svært mye å holde oversikt over, sier områdedirektør Erik Dugstad for energi i DNV GL Norden og Baltikum. 

- For tredje år på rad har vi laget en uavhengig rangering og evaluering av ulike typer kommersielle batterier. Battery Performance Score-card er basert på grundige tester som er gjennomført i våre laboratorier. 

- Rapporten gir også innsikt i utviklingen på energilagringsmarkedet. I år er det et skifte i foretrukken batterikjemi, i tillegg til nye sikkerhetsforbedringer i systemoppsettene. 

Norge er blant OECD-landene som raskest taper andeler i internasjonale eksportmarkeder. Ifølge en NHO-rapport kan satsing på grønne, elektriske verdikjeder gi Norge en årlig omsetning på 32 milliarder euro i 2030 og minst 76 milliarder euro i 2050. 

Dugstad forteller at det skjer en stor satsing på å utvikle ­batteriproduksjon i Norden, blant annet med norske selskaper som Norsk Hydro, Freyr og Morrow Batteries

Downlight
Partnere
Elektro importören
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Namron
ANNONSE
Nelfoskolen webinar