Store kutt for Livsvitenskapsbygget

NYHETER Kunnskapsdepartementet har gitt Statsbygg og Universitetet i Oslo frist til 30. september med å gå gjennom prosjektet Livsvitenskapsbygget.
fredag 25 september 2020
Kunnskapsdepartementet ber Statsbygg og
Universitetet i Oslo kutte kostnader i
forbindelse med byggingen av Livsvitenskaps-
bygget
Illustrasjon: Ratio Arkitekter

For å holde seg innenfor budsjettrammen må det gjøres betydelige kostnadskutt. Prosjekteringen av bygget startet i 2005. Byggearbeidene startet i februar i år.

Målsettingen med storsatsingen er å koble sammen ulike fag og disipliner for å forstå livet og livets prosesser. Bygget på 66 700 m2 skal samle farmasi, medisin og kjemi med forskning på biologi, nano- og bioteknologi, medisinsk teknologi, stordata og kunstig intelligens (AI). Livsvitenskapsmiljøet skal samarbeide med Oslo universitetssykehus, næringsliv og innovasjonsmiljøer. Derfor er bygget utformet med integrerte funksjoner.

- Kutt i ett område vil ramme aktiviteten på andre. Det er paradoksalt at vi midt i en alvorlig pandemi kan ende opp med å kutte i en omfattende satsing på et kunnskapsmiljø som eksempelvis vil arbeide med vaksineutvikling, antibiotikaresistens og helse, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
TXXI
ANNONSE
Easycalc