Tar steget utenfor Europa

NYHETER Solenergiselskapet Otovo leverte omtrent halvparten av de 1 700 solcelleanleggene som ble installert på norske hustak i fjor. Nå går de inn i det brasilianske markedet.
torsdag 19 mars 2020
Mange samarbeidspartnere. Otovo samarbeider med rundt 190 selskaper for å installere solceller i Norge. Foto: Otovo

- Selv om vi har god vekst i Norge kunne den vært større, sier adm. direktør Andreas Thorsheim i Otovo.

- Tar vi hensyn til folketallet, er det svenske markedet fem ganger så stort som det norske. Den viktigste forklaringen er at tilskuddet til slike anlegg er større i Sverige.

- Det er all grunn til å tro at veksten i Norge blir større. Hvert år blir panelene 1 prosent kraftigere og ti prosent billigere. Jeg tror også at strømmen blir dyrere, blant annet på grunn av økte CO2-avgifter. Samtidig er det vanligere å integrere solcellene eksempelvis på taket av elbiler, i husfasader, vinduer og verandaelementer.

Satser i Sør-Amerika
Tidlig på nyåret ble det kjent at Otovo vender blikket utenfor Norge og Europa. Selskapet er på vei inn i et samarbeid med en lokal partner i Brasil, Gera Energy.

- Selskapet har erfaring fra utbygging av solenergi og småkraft i Brasil. De leverer den lokale energiekspertisen. Otovo leverer programvaren, forteller Thorsheim.

- Vi starter et felles selskap i Brasil, med lokal ledelse. Mens våre selskaper i Europa er veldig tett knyttet til hverandre, vil dette selskapet arbeide relativt selvstendig. Brasil er et noe annerledes marked enn det europeiske. Jeg tror anleggene der vil være mindre enn i Europa. Her har folk svakere økonomi og lavere strømforbruk.

Trenger flere elinstallatører
- Er det mange nok elinstallatører som satser på solceller i Norge?

- Otovo samarbeider med rundt 190 selskaper. Vi kjenner også en del solcellemontører og taktekkere som er blitt godkjente elinstallatører. Med en planlagt bemanningsøkning på 40-100 prosent i år, trenger vi flere elinstallatører både i Norge og Sverige

- Det er et stor behov for flere montører. De fleste elinstallatører vil sikkert ha oppdrag uten å drive med salg. Det er viktig for oss å skape en vinn-vinn-situasjon, der vi selger og de monterer.

Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden