Ti år uten uhell

NYHETER - Det er stort å se tilbake på ti års arbeid på det nye Nordlandssykehuset uten uhell. Oppdraget har vært alt annet enn enkelt.
tirsdag 25 februar 2020
INGEN UHELL. Leder Einar Jørgensen i
Elektro Bodø (t.v.), tidligere utbyggings-
sjef ved Nordlandssykehuset Terje
Arthur Olsen, prosjektleder Wiggo
Bjørnerud i Elektro Bodø, anleggsleder
Alexander Johansen Welle i Elektro Bodø
og utbyggingssjef Helge Antonsen ved
Nordlandsykehuset gleder seg over ti
års arbeid på det nye Nordlands-
sykehuset uten uhell. 
Foto: Christine Karijord

Å arbeide i et sykehus i full drift er krevende. Det handler om liv, sier leder Einar Jørgensen i Elektro Bodø.

- Vi har hatt ansvaret for alt av elektro- og teleanlegg i utbyggingen av Nordlandssykehuset. På dette prosjektet har vi hatt en omsetning på rundt 300 millioner kroner.

- På det meste har 35 ansatte vært i arbeid på sykehuset. Det er det samme som en middels stor bedrift. Dette har vært et stort prosjekt og et avansert bygg.

Suksessfaktorer
Tidligere utbyggingssjef Terje Arthur Olsen ved Nordlandssykehuset, utbyggingssjef Helge Antonsen ved Nordlandssykehuset og avdelingsleder  prosjekt Wiggo Bjørnerud i Elektro Bodø sier at god planlegging, tålmodighet, koordinering og jevnlige møter med åpen og direkte dialog er suksessfaktorer.

- Vi har dratt lasset sammen. Både entreprenører, byggherre, sykehusorganisasjonen, pasienter og de som arbeider på de ulike avdelingene har vært involvert, sier Bjørnerud.

Han beskriver rokkeringer og flytting av hele sykehusavdelinger, og hvordan ombyggingsprosessen er organisert for å tilrettelegge for alle parter. At for å sikre liv og helse under utbyggingen har strømbrudd vært sikret med reservekraft og nødstrømsforsyning.

Pasientsikkerhet høyt prioritert
Antonsen fremhever godt samarbeid fra alle involverte, og stor forståelse fra brukerne av sykehuset.

- Dette har vært et svært komplekst prosjekt, med et sykehus full av teknikk og avanserte bygg.

- Gjennom hele byggefasen har pasientsikkerheten hatt førsteprioritet. Dette begrenser frihetsgraden, som gjør arbeidet til de involverte særdeles komplisert.

- Det er ikke et kontorbygg som er renovert og bygget ut. Dette er et høyteknologisk sykehus i Bodø sentrum. Derfor har vi hatt strenge tidsplaner for ferdigstilling. Her har aktørene vist stor velvilje.

- Vi har diskutert underveis og alltid kommet frem til gode løsninger. På slike prosjekter er det viktig å spørre når det er usikkerhet.

Olsen, som blant annet har erfaring fra byggingen av operaen i Oslo, roser Bodø Elektro for effektivitet og leveringsevne.

- Sykehussatsingen i Bodø er kanskje en av de mest komplekse utbyggingene i Norge.

Skapt engasjement
 Jørgensen fremhever at for Elektro Bodø har det betydd mye å kunne bidra til et tidsriktig sykehus, og utføre et oppdrag som gjør en stor forskjell for folk.

- Sykehusprosjektet har skapt engasjement hos de ansatte. Som Bodø-selskap har vi hatt stort eierskap til det vi bidrar med for folk. 

Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden