NYHETER

Tilbake etter åtte års fravær

NYHETER -Sist vi deltok på Eliaden var i 2010. Åtte år senere er vi tilbake med full tyngde, forteller gründer Kurt Støltun i Nordic Safety Engineering (NSE).
fredag 25 mai 2018
OPERABELYSNING. Operaen i Oslo
installerte i vår ny LED-belysning, med
NSE som leverandør

- På Eliaden skal vi breddeprofilere selskapet. Elinstallatørene er en viktig målgruppe for oss. Vi skal gjøre dem oppmerksomme på vår rolle. Spesielt i nødlyssegmentet, der vi er aktive med sentraliserte løsninger. Med dagens løsninger har omsetningen for elinstallatørene økt betydelig, sammenliknet med de desentraliserte løsningene som dominerte markedet til inn på 1990-tallet.

Støltun fremhever at Nordic Safety Engineering ble etablert i 1997, som et svar på behovet for nye og bedre nødlyssystemer.

- Vi har levert dynamiske lede- og rømmingssystemer siden 1999. Selv om nødlys fortsatt et svært viktig marked for oss, leverer vi det meste innen annen belysning, alt fra industri- og interiørarmaturer til utendørsbelysning.

LED-belysning siden 2004
- Vi har levert LED-belysning siden 2004. Dette viste vi allerede på Eliaden i 2006. Av kjente belysningsprosjekter har vi blant annet levert LED-belysning til Politihøgskolen i 2010. Da Operaen i Oslo skiftet LED-belysning til tiårsjubileet i vår, var det vi som fikk oppdraget.

- Planlegger dere stor stand på Eliaden i år?

- Vi har brukt å ha to stander. Det skal vi ha denne gangen også. På den ene setter vi søkelyset på nødlys og dynamiske ledesystemer og batteriarmaturer med trådløs kommunikasjon. Dynamiske ledesystemer skal få folk til å rømme riktig vei med én gang om det oppstår røykutvikling og brann. Mennesker har omkommet i branner fordi de har rømt feil vei. Vi har vært på markedet med slike løsninger siden de ble utviklet og lansert av INOTEC i 1999.

- Et felles europeisk regelverk for dynamiske ledesystemer er under utarbeidelse, med bakgrunn i aktivitetene til NSE og INOTEC. Også NSEs BCS-systemer og tilsvarende systemer blir trolig inkludert i EN 50171.  

- På den andre standen skal vi vise andre typer belysning, blant annet fra den italienske produsenten DGA. En annen nyhet er nødlyssystemet Fusion der alle funksjoner er integrert i en nødlyssentral, inkludert dynamisk ledelys.  Dessuten skal vi presentere industriarmaturer og et par interiørarmaturer laget i 3D-teknikk.

- En del elinstallatører tilbyr sluttkundene hjelp til å velge produkter. Jeg tror ikke kundene i stor nok grad er klar over valgene de har. Her har elinstallatørene store påvirkningsmuligheter.

Møteplass
Støltun fastslår at Eliaden er en viktig møteplass for å møte elinstallatører og driftspersonell.

- Vi håper å styrke kommunikasjonen med disse gruppene, og få flere forespørsler på prosjekter. Totalentrepriser er i ferd med å bli hovedmodellen i byggmarkedet. Det betyr at elinstallatørene er den viktigste kanalen inn i prosjektene for oss.

- Vi arbeider langsiktig i et byggmarked som ser ut til å holde god fart. Svingninger i markedet har ikke påvirket oss i de 21 årene vi har drevet. NSE satser tungt på brannvarslingssystemer. Vår største utfordring er å ansette flere. Med flere store prosjekter på gang, har vi et skrikende behov for mer arbeidskraft. 

Malmbergs
Partnere
Schneider Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Meld deg på Eliaden