NYHETER

Tilbake etter åtte års fravær

NYHETER -Sist vi deltok på Eliaden var i 2010. Åtte år senere er vi tilbake med full tyngde, forteller gründer Kurt Støltun i Nordic Safety Engineering (NSE).
fredag 25 mai 2018
OPERABELYSNING. Operaen i Oslo
installerte i vår ny LED-belysning, med
NSE som leverandør

- På Eliaden skal vi breddeprofilere selskapet. Elinstallatørene er en viktig målgruppe for oss. Vi skal gjøre dem oppmerksomme på vår rolle. Spesielt i nødlyssegmentet, der vi er aktive med sentraliserte løsninger. Med dagens løsninger har omsetningen for elinstallatørene økt betydelig, sammenliknet med de desentraliserte løsningene som dominerte markedet til inn på 1990-tallet.

Støltun fremhever at Nordic Safety Engineering ble etablert i 1997, som et svar på behovet for nye og bedre nødlyssystemer.

- Vi har levert dynamiske lede- og rømmingssystemer siden 1999. Selv om nødlys fortsatt et svært viktig marked for oss, leverer vi det meste innen annen belysning, alt fra industri- og interiørarmaturer til utendørsbelysning.

LED-belysning siden 2004
- Vi har levert LED-belysning siden 2004. Dette viste vi allerede på Eliaden i 2006. Av kjente belysningsprosjekter har vi blant annet levert LED-belysning til Politihøgskolen i 2010. Da Operaen i Oslo skiftet LED-belysning til tiårsjubileet i vår, var det vi som fikk oppdraget.

- Planlegger dere stor stand på Eliaden i år?

- Vi har brukt å ha to stander. Det skal vi ha denne gangen også. På den ene setter vi søkelyset på nødlys og dynamiske ledesystemer og batteriarmaturer med trådløs kommunikasjon. Dynamiske ledesystemer skal få folk til å rømme riktig vei med én gang om det oppstår røykutvikling og brann. Mennesker har omkommet i branner fordi de har rømt feil vei. Vi har vært på markedet med slike løsninger siden de ble utviklet og lansert av INOTEC i 1999.

- Et felles europeisk regelverk for dynamiske ledesystemer er under utarbeidelse, med bakgrunn i aktivitetene til NSE og INOTEC. Også NSEs BCS-systemer og tilsvarende systemer blir trolig inkludert i EN 50171.  

- På den andre standen skal vi vise andre typer belysning, blant annet fra den italienske produsenten DGA. En annen nyhet er nødlyssystemet Fusion der alle funksjoner er integrert i en nødlyssentral, inkludert dynamisk ledelys.  Dessuten skal vi presentere industriarmaturer og et par interiørarmaturer laget i 3D-teknikk.

- En del elinstallatører tilbyr sluttkundene hjelp til å velge produkter. Jeg tror ikke kundene i stor nok grad er klar over valgene de har. Her har elinstallatørene store påvirkningsmuligheter.

Møteplass
Støltun fastslår at Eliaden er en viktig møteplass for å møte elinstallatører og driftspersonell.

- Vi håper å styrke kommunikasjonen med disse gruppene, og få flere forespørsler på prosjekter. Totalentrepriser er i ferd med å bli hovedmodellen i byggmarkedet. Det betyr at elinstallatørene er den viktigste kanalen inn i prosjektene for oss.

- Vi arbeider langsiktig i et byggmarked som ser ut til å holde god fart. Svingninger i markedet har ikke påvirket oss i de 21 årene vi har drevet. NSE satser tungt på brannvarslingssystemer. Vår største utfordring er å ansette flere. Med flere store prosjekter på gang, har vi et skrikende behov for mer arbeidskraft. 

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19