NYHETER

Universitets­bygg på 66 000 m2

NYHETER Statsbygg skal bygge Norges største universitetsbygg på 66 000 m2 ved Universitetet i Oslo.
torsdag 15 mars 2018
Norges største universitetsbygg på 66 000 m2 ved Universitetet i Oslo skal være
ferdig i 2024. Illustrasjon: Ratio arkitekter

Stortinget har i statsbudsjettet for 2018 vedtatt en startbevilgning på 45 millioner kroner.

Livsvitenskapsbygget, som skal være ferdig høsten 2024, skal huse rundt 1 000 ansatte og 1 600 studenter. Prisen er på rundt 6,8 milliarder kroner.

- Livsvitenskapsbygget vil legge til rette for verdensledende, tverrfaglig forskning, og et unikt samspill mellom utdanning, forskning og innovasjon. Målsettingen er at dette skal bli motoren i kunnskapshovedstaden Oslo. Kunnskapen som utvikles skal raskt tas i bruk gjennom nye produkter, selskaper og pasientbehandling, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Prosjektdirektør Alexander Strand i Statsbygg sier at Livsvitenskapsbygget skal ha fremtidsrettede løsninger for forsknings- og undervisningsarealene.

- Dessuten skal vi bruke LEAN-metodikk i byggeprosjektet. Det betyr at rekkefølgen på arbeidsoppgavene i byggeprosessen er nøye planlagt og spesielt tilpasset. Vi skal legge til rette for industriell produksjon. Her ønsker vi dialog med leverandørmarkedet.

- Livsvitenskapsbygget skal også sertifiseres som Breem Excellent. Det er den nest høyeste utmerkelsen for hvor klimavennlig et bygg kan være.

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19