NYHETER

Vær obs på faresignaler

NYHETER - Spillavhengighet er problemer en leder må være oppmerksom på, sier Ine Weum fra Akan på standen på Eliaden.
torsdag 31 mai 2018
- Det beste er å håndtere spillavhengig-
het før problemet når et kritisk stadium.
En leder som er bekymret for en ansatt
bør ta praten, sier Ine Weum fra Akan.
Foto: Laila Sandvold Macdonald

- Vi har en del veiledningstelefoner fra ledere som ønsker hjelp til å håndtere slik problematikk. Det er ikke bare enkelt, for dette er et svært skambelagt område. Derfor er problemet gjerne blitt skikkelig stort før det kommer opp.

- Det er faresignaler en leder bør være klar over. Om en ansatt virker ukonsentrert og ikke utfører arbeidet slik han skal, eller ber ofte om lønnsforskudd, kan være tegn på at vedkommende sliter. Avhengighet av pengespill kan føre vedkommende opp i en svært vanskelig økonomisk situasjon.
- Hvem er den typiske spillavhengige?
- Selv om dette gjelder både kvinner og menn spiller, er det en overvekt av menn. Den gjennomsnittlige spillavhengige er 30-35 år.
- Hva gjør Akan med disse problemene, i tillegg til å veilede gjennom veiledningstelefonen?
- Vår oppgave er å gjøre oppmerksom på faren med de ulike spillene, både dataspill og pengespill. De kan også bruke Akan-modellen for å håndtere problemet. Bedriften kan tilby den ansatte tilpasning med en Akan-avtale.
- Det finnes gode behandlingsmuligheter for spillavhengighet i Norge, først og fremst for pengespillavhengighet. Dette går inn under tverrfaglig spesialistbehandling (TSB). Det utløser rettigheter for både den avhengige og de pårørende. Med riktig hjelp er prognosene gode. Selv om det selvfølgelig også er tilbakefall her, som med andre typer avhengighet.


 

Partnere
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Elsikkerhetskonferansen19