Verdens første elektriske borerigg i arbeid på Bybanen

NYHETER På Mindemyren i Bergen er videreutbyggingen av Bybanen i full gang. Her har NCC og Hercules Fundamentering tatt i bruk verdens første batteridrevne borerigg.
torsdag 15 oktober 2020
Verdens første elborerigg er i arbeid i Bergen
Foto: Marit Hommedal

- Vi har brukt tid på å bli kjent med maskinen, og gjort justeringer for at den skal bli optimal i forhold til vårt behov. Utover høsten regner vi med å være i full drift med den nye maskinen, sier prosjektleder Frank Hatletvedt i Hercules Fundamentering.

Nær hundre prosent fossilfri anleggsplass Fra før har NCC en elektrisk massesorteringsmaskin i drift. Selskapet bruker kun elbiler til transport av mannskap mellom brakker og anleggsplass.

- Entreprenørene på Bybanen leverer en 96 prosent fossilfri anleggsplass. Vi sparer allerede utslippene fra 11 000 fossilbiler årlig, sier prosjektdirektør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging.

- At denne maskinen får norgespremiere i Bergen er ingen tilfeldighet. Det er stor konkurranse om å få være med og bygge Bybanen. Som byggherre arbeider vi aktivt både i anskaffelsesfasen og byggeprosessen med å finne entreprenører som strekker seg etter å bli bedre på miljø.

Naviled
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
TXXI
ANNONSE
Easycalc