Viktigere endring enn LED

NYHETER - 3D-printing av lysarmaturer får en mye større betydning enn overgangen til LED-pærer. Mens LED kun var en utskifting av lyskilde endrer 3D-printing hele produksjonen og økonomien, sier Kevin Raajmakers, Commercial Director for 3D-printing i Signify.
tirsdag 2 mars 2021
RASKERE PRODUKSJON. 3D-printede
armaturer kan produseres i løpet av uker,
snarere enn måneder 
Foto: Signify 

- Vi er i gang med en betydelig satsing på dette området. Vårt første anlegg for storskala 3D-printing ble åpnet i Maarheeze i Nederland sommeren 2017. De første armaturene ble levert herfra i september samme år. 

- Fullt utbygget skal dette anlegget ha inntil to tusen 3D-printere i ulike størrelser. Fabrikken, som leverer 6-7?000 armaturer hver uke, kan produsere armaturer på inntil 60x60 cm.    

- Hvor viktig er dette markedet for Signify? 

- Området er i sterk vekst. Stadig flere kunder ønsker skreddersøm. Samtidig lever vi i en utålmodig verden. Det skal gå fort.  

- Produktene må også være bærekraftige. Disse armaturene blir produsert av 100 prosent gjenvinnbart polykarbonat. Når kundene ønsker ny design, eller armaturene har nådd slutten av sin levetid, kan de sende dem tilbake til fabrikken for resirkulering av materialene og printing av nye armturer. Slik blir 3D-printing et viktig bidrag til en sirkulær økonomi.  

Kortreiste produkter

 - Det blir også stadig viktigere at produsentene finnes lokalt, nærmest mulig kunden.  

- Siden tradisjonell masseproduksjon kun er mulig i noen få land i verden, er jeg sikker på at 3D-printing her vil spille en viktig rolle. Etter hvert som vi endrer måten vi lever på, vil dette bli veldig aktuelt. Derfor har vi åpnet nye anlegg i Littlestown i Pennsylvania i USA, Noida i India og Jakarta i Indonesia. Fabrikken i USA skal produsere for både det profesjonelle markedet og vanlige forbrukere.  

Store kunder

Raajmakers forteller at flere store selskaper bruker mulighetene som ligger i 3D-printing av armaturer. 

- Dette gjelder blant annet varehuskjeden Marks&Spencer. De har installert flere tusen slike LED-armaturer i sine varehus i London og Manchester i England, Belfast i Nord-Irland og Dublin og Cork i Irland. Armaturene blir skreddersydd for å passe inn i de eksisterende fatningene, slik at det eksempelvis ikke er nødvendig å gjøre tilpasninger i takstrukturen.  

- Også den nederlandske supermarkedkjeden Albert Heijn har installert 3D-printede armaturer i sine mer enn 100 ferskvareavdelinger. SAS, Total og Praxis er blant andre store europeiske selskaper som har kjøpt slik belysning. 

- I Norge har Atea installert 50 slike armaturer i nybygget sitt på Sola. Også Vipps har installert mer enn hundre i sine lokaler i Oslo. 

- Vår største kunde for tiden er den russiske varehuskjeden Pyaterochka. Hver måned åpner de 100-200 nye butikker. Alle disse skal ha 3D-printede armaturer. For denne kunden var nettopp bærekraft, at de kan resirkulere armaturene, en viktig faktor. Leveringsevne er selvfølgelig også viktig. De må vite at de kan stole på at vi leverer armaturene når de trenger dem.  

Raskere og mer fleksibelt

 - Kan 3D-printing erstatte tradisjonelle produksjonsmetoder? 

Signify sin portefølje på dette området vokser. 3D-printing gir en raskere og mer fleksibel og miljøvennlig produksjon. Her kan vi levere armaturene i løpet av uker, snarere enn måneder. Vi kan skape nytt og justere eksisterende design. Det er også raskt å skalere opp eller ned. På denne måten kan vi oppfylle kundens behov uten store investeringer eller lange utviklingsperioder. Når alle våre fabrikker for slik produksjon er åpnet, vil det gi en solid dytt til utviklingen i dette markedet. • 

Downlight
Partnere
Elektro importören
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Namron
ANNONSE
Nelfoskolen webinar