Vil bygge verdens nordligste hurtigladenettverk

NYHETER Fortum er klare til å bygge et nettverk med hurtigladestasjoner for elbiler i Finnmark og Nord-Troms.
onsdag 3 juli 2019
Ole Gudbrann Hempel (t.v.), ansvarlig
for Fortum sitt offentlige ladenettverk i
Norge, og elbilkjendis Bjørn Nyland på
befaring i Nord-Troms og Finnmark

Søknadsfristen gikk nylig ut for Enova sin anbudskonkurranse om støtte til å bygge 25 hurtigladestasjoner i Finnmark og Nord-Troms. Fortum, som er eneste søker på anbudet, har alliert seg med de lokale kraftselskapene Varanger Kraft, Nordkyn Kraftlag, Repvåg Kraftlag, Hammerfest Energi, Luostejok Kraftlag, Alta Kraftlag og Ymber.

- Søknaden vår er basert på ønsket om å legge til rette for nullutslippsalternativer over hele landet, selv om vi skjønner at det kommersielle potensialet i prosjektet er begrenset på kort sikt, sier Ole Gudbrann Hempel, som er ansvarlig for Fortum sitt offentlige ladenettverk i Norge.

- Vi utfordrer også Enova sin skalering av ladekapasitet, som har bedt om at det i Finnmark og Nord-Troms bygges ladestasjoner med effekt på 150 kilowatt. For å sikre maksimal langsiktighet går vi for 300 kilowatt. Vi kan ferdigstille hurtigladestasjonene tidlig i 2020.

Siden 2012 har Fortum bygget Norges største nettverk av offentlige ladestasjoner for elbiler gjennom Fortum Charge & Drive.

Ladeboks
Partnere
Schneider Partnere
Lighthouse Partnerlogo
Partnerlogo
ABB
Partnerlogo
Vanpee Partnere
Partnerlogga
ANNONSE
Armaturer LEDVANCE
ANNONSE
Meld deg på Eliaden