100-åring øker investeringsbudsjettet 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

100-åring øker investeringsbudsjettet 

– I vårt 100 år gjennomfører vi vårt mest omfattende investeringsprogram. Det øker fra 250 millioner i fjor til 325 millioner euro i år, sier konsernsjef Frank Stührenberg i Phoenix Contact.

Phoenix Contact E-Mobility har hovedkontor og fabrikk i Schieder-Schwalenberg i Tyskland. Morselskapet markerer i år 100 års-jubileum

– Vi fortsetter utvidelsen av logistikksenteret i Blomberg i Tyskland. Det helautomatiserte anlegget skal øke lagringskapasiteten med 220 000 m². I India øker vi produksjons-, logistikk- og kontorlokalene med 70 000 m².  

– Den globale elektrifiseringen fortsetter. Her har vi mer enn 1 000 ansatte og 25 produksjonslinjer over hele verden. I forhold til 2021 økte vi omsetningen på dette området i fjor med drøyt 50 prosent. Her skal vi de neste fem årene investere to milliarder euro. 

– Vi utvikler produkter som driver elektrifiseringen fremover. Dette gjelder blant annet den nye ladekabelen High Power Charging. 

– Innen 2030 krever fremtidens globale digitale strømnett 16 millioner kilometer med nye kabler, og rundt 5,5 millioner styreskap. Her skal vi utvikle produkter som akselererer digitaliseringen og nettverksbyggingen, fra koblingsteknologi for energilagringssystemer til smarte kontrollere i bygg- og fabrikkautomatisering. 

– Bærekraft er et annet høyt prioritert område, der vi har satt i gang prosjekter over hele verden. Stührenberg forteller at konsernet i fjor fikk en omsetning på 3,6 milliarder euro. 

– Dette er en økning på 21 prosent fra 2021. 

Les mer om følgende emner: