109 nye elbusser i Oslo

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

109 nye elbusser i Oslo

Utrullingen av 109 nye elbusser i Oslo Sør er i gang. Når disse er i drift vil 96 prosent av bussene i dette området være utslippsfrie, samtidig som andelen elektriske bybusser øker til 40 prosent.

- Med nye elbusser får innbyggerne i Oslo renere luft, mindre støy og lavere klimagassutslipp, sier miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav i Oslo kommune Foto: Ruter/Henrik Morsund Steinshamn

På grunn av leveranseforsinkelser som følge av koronapandemien ble kun 38 satt i drift 9. januar. Resten skal være levert innen utgangen av april 2022.

– Innen åtte år skal Oslo bli en utslippsfri storby. Byrådet arbeider systematisk med å erstatte all fossil transport med utslippsfri. Når alle de 109 nye elbussene i Oslo Sør er i trafikk er nesten 40 prosent av bussene som kjører i Oslo elektriske, sier miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav i Oslo kommune.

– Neste år kommer det ytterligere 180 elbusser som skal kjøre i indre by. Da blir alle bussene i hovedstaden elektriske.Olav Skinnes, fylkesråd for samferdsel i Viken, sier at dette er et viktig skritt for å gjøre kollektivtrafikken utslippsfri i Oslo og Viken.

– Det er også gjort forbedringer på de nye bussene, som gjør at kollektivtilbudet blir mer attraktivt og brukervennlig for alle.Det er Norgesbuss som skal drifte de nye elbussene i Oslo Sør for Ruter.

Les mer om følgende emner: