21 000 huseiere tok selvsjekk

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

21 000 huseiere tok selvsjekk

– For andre gang har vi gjennomført Elsikkerhetsdagen. Vi gleder oss over at alle nettselskapene i Møre og Romsdal og Lede og Lnett i Sør-Norge var med på opplegget i år. Her tok mer enn 21 000 huseiere selvsjekk på eget elanlegg, sier DLE-ingeniør Lasse Sunde i Mørenett.

Målsettingen med Elsikkerhetsdagen er at boligeierne skal ta et aktivt ansvar for det elektriske anlegget, og bli bevisste på ansvaret sitt. Her er det viktig å starte tidlig Foto: Mørenett

– Vi har laget en digital egenkontroll, som gjør det enkelt for boligeierne å kontrollere installasjonene. Samtidig får de gode tips og råd for å øke elsikkerheten. Egenkontrollen ble sendt på SMS og e-post til deltakerne. Ett av kontrollpunktene var å sjekke om det var varmgang i støpsler og kontakter i varmtvannsberedere og vaskemaskiner. Her var det tegn på varmgang hos 17 prosent av boligene. Dette betyr at vi har stoppet 3 416 mulige branntilløp.

Vil ha med flere nettselskaper

Christian Heyerdahl, DLE-ansvarlig i Lede, sier at de sannsynligvis har vært med på å forebygge brann og muligens reddet liv.  

– Vi håper enda flere nettselskaper blir med på Elsikkerhetsdagen neste år. Dette tiltaket avdekker feil som før eller senere hadde ført til skade eller brann. Sammen gjør vi hverdagen tryggere.  

Les mer om følgende emner: