24 nye truck-ladere

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

24 nye truck-ladere

– Med 13 millioner kroner i Enova-støtte skal vi bygge 24 truck-ladere hver med en effekt på 400 kWh i Alvdal, Askim, Elverum, Oppdalsporten, Leinstrand og Lindesnes. Den første laderen skal åpne i løpet av 2024. Resten skal senest være ferdig våren 2025, sier Anders Kleve Svela, som leder ladeavdelingen i Circle K Norge.

Circle K har åpnet flere ladeplasser for tungtransport i Sverige. Her følger Norge etter Foto: Circle K

Enova skal bidra til å bygge trucklading langs korridorene Oslo-Svinesund, Oslo-Stavanger, Oslo-Bergen, Oslo-Trondheim og enkelte andre steder med mye tungtrafikk. I Norge er knapt to prosent av lastebilparken utslippsfri, mens mer enn ti prosent av nye lastebiler som selges er elektriske. Målsettingen er at alle nye tungbiler skal være utslippsfrie innen 2030.

– Trucklading er en forutsetning for å lykkes med dette. Vi har bygget ut dette tilbudet ved flere av våre stasjoner i Sverige. Erfaringene er positive, sier Svela.

– Truckladestasjonen vår utenfor Gøteborg er den Circle K-stasjonen som selger flest kilowattimer i Europa. Dette viser at tiden er moden for å bygge ut tilbudet også i Norge.