26-årig smarthussjef 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

26-årig smarthussjef 

Etter å ha startet som trainee i Eaton Norge i mai i fjor, overtar Ine Dagfinrud som produktsjef for xComfort og Home as a Grid i selskapet.

Ine Dagfinrud er ansatt som smarthussjef i Eaton Norge Foto: Fredrik Saltbones

– xComfort skal være elektrikeren sitt førstevalg når kundene etterspør trådløs styring av blant annet lys og varme i boliger. Jeg er også opptatt av at Home as a Grid skal være et energistyringskonsept folk har skikkelig lyst til å ha hjemme og ha nytte av, sier Dagfinrud, som har fagbrev som elektriker. 

– I sommer fullførte jeg elkraft på fag-skolen i Oslo som jeg tok parallelt med jobben i Eaton. For tiden studerer jeg også markedsøkonomi på BI. 

– Jeg gleder meg aller mest til å være med på å videreutvikle xComfort. Samtidig er jeg spent på hva vi kan få til med Home as a Grid. Det morsomme med jobben er at ingen dager er like. Jeg har ofte møter med xComfort-kollegaer i Europa, og snakker jevnlig med elektrikere, prosjektledere og utbyggere for å høre hvilke utfordringer og ønsker de har. 

26-åringen sier at å være ung kvinne i en mannsdominert bransje fremdeles er utford­rende.  

– Det hadde vært fint om dette ikke betydde noe. Her har bransjen fortsatt en vei å gå. Etter å ha arbeidet på byggeplasser med mange ulike faggrupper, vil jeg si at elektro er flinkest til å ta vare på jentene. 

– Det beste er at jeg skiller meg ut. De fleste husker navnet mitt, og hvem jeg er. Jeg blir ofte undervurdert av folk som ikke kjenner meg. Når jeg får presentert meg og bakgrunnen min blir jeg behandlet ordentlig. 

Les mer om følgende emner: