2,8 milliarder i energitilskudd 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

2,8 milliarder i energitilskudd 

Rundt 3 200 selskaper får 2,8 milliarder kroner til energitiltak og støtte til å betale strømregningen. Dette kan spare det årlige energiforbruket til ca 30 000 husholdninger.

Det meste av tilskuddene i energitilskuddsordningen går til installasjon av solceller

– Energitilskuddsordningen hjelper de mest utsatte selskapene med de høyeste strømregningene. Å investere i energitiltak er bra for lommeboka til selskapene, samtidig som det kan bidra til å dempe presset på kraftsystemet. Mange små og mellomstore bedrifter i mange ulike bransjer får støtte, sier næringsminister Jan Christian Vestre. 

– Energitilskuddsordningen er en overgangsløsning til fastprismarkedet er på plass. Det er en drøy uke siden de første strømleverandørene begynte å tilby fastprisavtaler. Jeg oppfordrer alle disse til å legge sine beste tilbud på bordet, slik at konkurransen om fastpriskundene forhåpentligvis kan presse prisene enda mer nedover. 

Topp fem energitiltak   

Rundt 1 000 selskaper har søkt om tilskudd til å installere solceller. Dette utgjør rundt 30 prosent av utmålt tilskudd. Ca 1 300 selskaper ønsker energieffektiv belysning, som utgjør 11 prosent av utmålt tilskudd. 

704 selskaper vil skifte vinduer, 390 satser på etterisolering av tak/kaldt loft, mens 213 skal installere varmepumper. 

Les mer om følgende emner: