40 år i Norge 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

40 år i Norge 

– Bertil Gylling startet Gylling konsernet i Sverige i 1912. Selv om det ble etablert en salgsavdeling i Norge i 1968, var det først i 1983 utviklingen tok fart da Gylling Teledata ble startet. Vi har alltid gått i pluss, sier adm. direktør Sverre Iversen i Gylling Teknikk i Norge.

Gylling Teknikk markerer 40-årsjubileum i Norge. Batterier er et av satsingsområdene

– Da jeg ble ansatt i 1983 var vi et lite team på tre personer. I dag omfatter virksomheten i Norge åtte selskaper, med et i Sverige og et i Finland. Med 90 ansatte nærmer vi oss en omsetning på en halv milliard kroner.  

– Gylling var blant de første som solgte solpaneler i Norge, der vi satset på hytter uten strøm. Andre satsingsområder var sol og vind for off-grid løsninger, og batterier og elektrokomponenter. I dag er sol- og vindsatsingen samlet i vårt eget selskap Sunwind. 

Kjøpte batterifabrikk 

– I 1991 kjøpte Gylling fabrikken som produserer Optima-batterier i Denver i USA av Gates Energy. Den ble solgt i 1999. I løpet av denne tiden fikk Gylling kunnskap om kjemi, batteriproduksjon og batteriteknologi.  

Lars Henriksen, som leder batteriavdelingen i Norge, fremhever at selskapet har spisskompetanse på dette området. 

– Vi bistår kunder med kompliserte prosjekter. Her er det også forespørsler fra samfunnskritiske instanser som forsvaret, NSM og e-tjenesten. 

Elektrisk fremtid 

Iversen sier de merker usikkerheten i markedet.  

– Vi har alltid drevet med en forsiktig optimisme. At Norge er i ferd med å elektrifiseres, gjør batteriteknologi viktigere enn noen gang. Her er vi klare for nye og spennende prosjekter. 

Les mer om følgende emner: