40 år med energieffektivisering 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

40 år med energieffektivisering 

– Med Datavaktmesteren satser vi på byggautomatisering og energi¬effek¬tivisering i offentlig og privat sektor, sier gründer Egil Mæland og daglig leder Thomas Liland-Vik i KE Automasjon.

- For å være i tet utvikler og tester vi kontinuerlig nye løsninger, sier gründer Egil Mæland (t.h.) og daglig leder Thomas Liland-Vik i KE Automasjon, som henholdsvis viser frem pls-en som ble brukt i Datavaktmesteren i 1988 og dagens pls

– Virksomheten startet i en garasje på Øksnedvad i 1983. Vi har vokst jevnt i et ekspanderende marked. Målsettingen er en kontrollert vekst, slik at vi får med oss kompetansen og bedriftskulturen i alle ledd. Vi skal være en foretrukken leverandør og rådgiver. I høst etablerer vi også en avdeling i Bergen. Med 23 ansatte har vi en omsetning på drøyt 40 millioner kroner. 

Jakter ny kunnskap

– Om 40 år skal vi fortsatt være i bransjen. Selv om dagens tankesett har mange likhetstrekk som i starten, har teknologien utviklet seg i ekspressfart på områder som datainnsamling, lagring, kapasitet og hastighet. Derfor jakter vi hele tiden på ny kunnskap, slik at vi kan utvikle de mest funksjonelle energieffektiviseringsløsningene. 

30 – 50 prosent energisparing

– Datavaktmesteren kan redusere energiforbruket med 30-50 prosent. Vi har gode resultater å vise til blant annet i industribygg, verksteder, skoler, barnehager, sykehjem, butikklokaler, kjøpesentre og hoteller. Å redusere kraftforbruket er en vinn-vinn-situasjon for alle fordi energi utgjør en stor del av driftsutgiftene. Dette øker konkurransekraften, og setter et ekstra søkelys på miljøet.  

– Med vår samarbeidspartner IPS har vi blant annet levert Datavaktmesteren til Storebrand-bygget på 120 000 m2 på Lysaker i Oslo. Her sparer de årlig 16 GWh. Klager fra ansatte om dårlig inneklima er omtrent forsvunnet etter at løsningen ble tatt i bruk. 

Miljøbevisst 40-åring

– Med økt oppmerksomhet på energieffektivisering og det grønne skiftet regner vi med både bemannings- og omsetningsvekst. Vi er en miljøsertifisert 40-åring, som har et klart blikk på fremtidige utfordringer. 

Les mer om følgende emner: