5 500 boligeiere gjennomførte egenkontroll

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

5 500 boligeiere gjennomførte egenkontroll

– Vi har gjennomført Norges første elsikkerhetsdag. Her bevisstgjorde vi 62 000 boligeiere på ansvaret de har for el-installasjonene. På sms-en vi sendte var det også link til en enkel egenkontroll av det elektriske anlegget. At 5 500 av disse tok sjekken viser at mange tar elsikkerhet på alvor, sier DLE-ingeniør Lasse Sunde i Mørenett.

Mørenett på stand på Elsikkerhetsdagen Foto: Mørenett

– Med tanke på at det i området til Mørenett hvert år blir gjennomført 4 000 offentlige tilsyn, er dette en suksess.    

– Det er 20 år mellom hver gang boligeiere får besøk av DLE. Samtidig øker elektrifiseringen av samfunnet. Dette gjør det ekstra viktig at boligeierne regelmessig sjekker det elektriske anlegget.   

– Med Elsikkerhetsdagen håper vi at denne gruppen blir like beviste på å skru til skrusikringene og sjekke pluggen på varmtvannstanken 15. oktober, som å skifte batteri i røykvarsleren 1. desember.   

300 000 visninger

– I tillegg til innslag på radio og artikler i lokalaviser, har det vært 300 000 visninger i sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram om arrangementet.  

– Blant de som gjennomførte egenkontrollen har vi trukket en vinner, som fikk en elektrisk sparkesykkel. 

– Å legge til rette for og være en motivator for at boligeierne tar ansvar, er viktig for å lykkes med samfunnsoppdraget vårt. En digital egenkontroll er et nyttig redskap i verktøykassen vår. Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på arrangementet. Derfor blir det ny Elsikkerhetsdag neste år.  

Les mer om følgende emner: