Anbefaler Nkom som KI-ansvarlig i Norge  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Anbefaler Nkom som KI-ansvarlig i Norge  

En rapport utarbeidet av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) anbefaler Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) som ansvarlig myndighet for kunstig intelligens i Norge. Her er KI-rollen mellom Nkom, Digitaliseringsdirektoratet og Datatilsynet vurdert.

- For å lykkes med KI-forordningen må alle samarbeide på tvers av tradisjonelle skiller, sier fungerende direktør John-Eivind Velure i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Den endelige konklusjonen kommer trolig i oktober.

– Vi har arbeidet med internettrelaterte oppgaver i lang tid. Hos oss er det mange ansatte som har ekspertise på områder som fremheves i KI-forordningen, eksempel data- og internetteknologi, produkt- og utstyrsregulering og cybersikkerhet, sier fungerende direktør John-Eivind Velure i Nkom.

Samarbeid 

– I Norge er det flere kompetente myndigheter og fagmiljøer på kunstig intelligens og digitalisering, blant andre Digitaliseringsdirektoratet og Datatilsynet. KI-forordningen er kompleks og omfattende. For å lykkes her må alle samarbeide på tvers av tradisjonelle skiller. 

AI Act, som er innført i EU, blir snart en del av norsk lov. Her har digitaliserings- og forvaltningsministeren bedt om en redegjørelse om hvem som bør ha det koordinerende ansvaret for å overvåke, veilede og informere allmenheten, leverandører og KI-brukere. 

Les mer om følgende emner: