Øker tempoet for å møte kraftbehovet 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Øker tempoet for å møte kraftbehovet 

– For å styrke forsyningssikkerheten og realisere det grønne skiftet, øker vi de neste ti årene investeringene i nytt nett og digitalisering med inntil 150 milliarder kroner, sier Cathrine Lund Larsen, CFO og konserndirektør for Økonomi og Finans i Statnett.

Cathrine Lund Larsen, CFO og konserndirektør for Økonomi og Finans i Statnett, på besøk hos nye Hamang transformatorstasjon i Bærum. Prosjektleder Thomas Weisser Fennefoss i Statnett er glad for at stasjonen som forsyner Asker og Bærum med strøm snart er ferdig. I år har selskapet startet arbeidet med 50 nye nettanleggsprosjekter for å øke kapasiteten Foto: Vetle Hofstad, Statnett

– I første halvår i år har vi startet rundt 50 nye nettprosjekter. Samtidig er 210 større og mindre prosjekter i gang, sier Cathrine Lund Larsen, CFO og konserndirektør for Økonomi og Finans i Statnett. 

– Vi har en ambisiøs strategi for å levere på det grønne skiftet. Samtidig er leverandørmarkedet preget av høy etterspørsel fra mange land, og prisøkning på flere områder. Dette er utfordrende for kostnadsutviklingen og gjennomføringstiden i prosjektene våre. 

Les mer om følgende emner: