Tester kameraovervåking av T-baneinfrastrukturen 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Tester kameraovervåking av T-baneinfrastrukturen 

– Med kamera montert på en skinnegående arbeidsvogn er målsettingen å forbedre vedlikeholdet av T-baneinfrastrukturen vår i Oslo, som er på mer enn 87 kilometer med dobbeltsporet trase. Her er det daglig flere hundre tusen reisende, sier Birger Gråthen, leder porteføljestyring og forretningsutvikling i Sporveien.

Med denne arbeidsmaskinen tester Sporveien kameraovervåking av T-baneinfrastrukturen i Oslo

– For å sikre en stabil og punktlig tjeneste må infrastrukturen holdes i topp stand. Her går ansatte med jevne mellomrom langs alle T-banestrekningene til fots for å kontrollere tilstanden. 

– Bruk av kamera kan redusere behovet for dette, og frigjøre ressurser til andre vedlikeholdsoppgaver. Kameraovervåking vil gi hyppigere og mer oppdaterte bilder av tilstanden på linjene. Dette gjør at vi kan planlegge og gjennomføre vedlikeholdsarbeid mer effektivt. Med denne metoden kan også skader og andre problemer oppdages før de utvikler seg. 

– Vi har også en måte å ta bilder på som sikrer personvernet, og respekterer naboenes rett til privatliv. Algoritmer fjerner personer fra bildene, og utendørsområder som skoler og private hager blir uskarpe. Originale bilder slettes etter anonymisering, samtidig som de anonymiserte bildene lagres kryptert. 

– Etter en testperiode vil vi vurdere videreføring, avslutning eller utvidelse av prosjektet. 

Les mer om følgende emner: