Fikk internasjonal BIM-pris for broprosjekt 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Fikk internasjonal BIM-pris for broprosjekt 

På arrangementet «Autodesk Design & Make Awards» i San Diego i USA har Norconsult vunnet i kategorien “Most Innovative Use of Autodesk Platform Services” for prosjekteringen av Ny Sotrabro.  

Ny Sotrabru er verdens største heldigitale konstruksjon, der alt fra design til utførelse skjer digitalt 

Det er det amerikanske programvareselskapet Autodesk, en internasjonal leverandør av programvare til blant annet ingeniør-, arkitekt-, og bygg- og anleggsbransjen, som står bak den prestisjefylte kåringen. 

Ny Sotrabru, som Norconsult har designet og prosjektert for Sotra Link og Statens vegvesen, er verdens største heldigitale konstruksjon der alt fra design til utførelse skjer digitalt. Når den åpner for trafikk sommeren 2027, vil den ha en lengde på 902 meter og høyde på 145 meter. Broprosjektet er en del av riksveg 555 Sotrasambandet, en 9,4 kilometer ny riksvei som forbinder Sotra med Bergen. 

Alle forstår 

– Informasjonsflyten blir kanalisert slik at de som til enhver tid skal bruke den, har siste versjon tilgjengelig på en forståelig måte. Digitale tvillinger bryter ned språklige og kulturelle forskjeller, og sørger for at alle forstår problemstillingene likt. Jeg er stolt over innsatsen i dette prosjektet. Det viser at vi er langt fremme på digitalisering internasjonalt, sier direktør Bård Hernes i Norconsult Digital. 

Les mer om følgende emner: