Åpnet ny fabrikk i Arendal   

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Åpnet ny fabrikk i Arendal   

Ordfører Robert Cornels Nordli i Arendal åpnet den nye fabrikken til Eaton Hernis på 2 300 m2 i Longum Næringspark, som produserer avanserte overvåkingssystemer som eksporteres til hele verden. Den erstatter selskapet sin tidligere fabrikk på Hisøy.

Eaton Hernis har åpnet en ny fabrikk på 2 300 m2, som produserer avanserte overvåkingssystemer. Sammenlignet med den tidligere fabrikken er energiforbruket redusert med mer enn 80 prosent Foto: Eaton/Hallvard Rimereit

– Moderniseringen styrker vår evne til å utvikle og produsere verdensledende overvåkingskameraer og systemløsninger, sier daglig leder Svein Haglund i Eaton Hernis.   

– Sammenlignet med den gamle reduserer den nye fabrikken energiforbruket med mer enn 80 prosent. Bygget, som er særdeles godt isolert, har energieffektive varme- og kjøleløsninger basert på vann-til-vann varmepumper som utnytter grunnvann 250 meter under bakken, såkalte energibrønner.  

– Fabrikken også er klargjort for installasjon av solceller, og et energilagringssystem som både kan lagre og styre energien.  

Tøffe miljøer  

– Vi leverer nøkkelferdige kamerasystemer til prosess- og industriovervåking. Disse er viktige for å trygge personell og utstyr på eksempelvis havgående fartøy, offshore og onshore olje- og gassinstallasjoner, offshore vindmøller og gruver. Kamerateknologien, som brukes i værharde og ekstreme miljøer, og tåler slag, salt, ekstrem kulde og varme, er sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder.  

– Med den nye fabrikken, som har 80 ansatte, er målsettingen en effektivitetsøkning i produksjonen på 10-20 prosent. Vi har også forskning-, utvikling- og treningsfasiliteter for å utdanne neste generasjons eksperter på lukkede kamerasystemer.  

Les mer om følgende emner: