Automatiserer lakseslakteri

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Automatiserer lakseslakteri

Nordkontakt i Bodø skal automatisere det nye lakseslakteriet til Nova Sea på Lovund på Helgeland.

Nordkontakt skal automatiserer det nye milliard-slakteriet til Nova Sea Illustrasjon: Nova Sea

Dette gjelder et komplett system for fabrikkstyring som omfatter prosessanlegg, støttesystemer, byggautomasjon, vedlikeholdssystemer og andre administrative løsninger, engineering, installasjon, testing, igangkjøring og en drift- og vaktordning etter idriftsettelse. Arbeidet skal være ferdig våren 2026.

– Verdiene våre kommer fra å drive et selskap på Helgeland. Vi ønsker at noen av kontraktene våre skal gå til selskaper i Nord-Norge. Derfor er vi glade for at vi har signert en stor kontrakt med Nordkontakt, sier adm. direktør Tom Eirik Aasjord i Nova Sea.

– Som en lokal ingeniørbedrift er dette et viktig oppdrag for oss. Det vil utvikle våre dyktige ingeniører og befeste vår posisjon som en ledende leverandør til den norske sjømatsektoren, sier adm. direktør Tom Erlend Kristiansen i Nordkontakt.

– Fabrikken skal behandle 200 laks i minuttet, som stiller store krav til våre løsninger. Dessuten skal vi ivareta fiskehelse, energioptimalisering, vedlikehold og driftskostnader for å sikre best mulig drift.

Investerer to milliarder

Byggingen skal starte i april i år. Anlegget tar imot sin første laks i 2026. Kostnadsrammen på mer enn to milliarder kroner er den største enkeltinvesteringen som noen gang er gjort i Lurøy kommune. Slakteriet har en årlig kapasitet på 100 000 tonn.

Les mer om følgende emner: