Automatiserer teknisk vedlikehold og tilsyn

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Automatiserer teknisk vedlikehold og tilsyn

Bravida, som utfører teknisk vedlikehold og tilsyn på 2 500 bygninger i Stor-Oslo, har inngått et samarbeid med Guard Automation for å digitalisere og automatisere dette arbeidet.

GreenHub-leder Anders Fjæstad (t.v.) i Bravida og salgsansvarlig Tommy Brurberg Hansen i Guard Automation skal automatisere teknisk vedlikehold og tilsyn på 2 500 bygninger i Stor-Oslo

– I dag er denne virksomheten kalenderstyrt og forhåndsdefinert. Sammen med Guard skal vi endre dette til å være basert på faktisk bruk og reelt behov, sier Anders Fjæstad, som leder Bravida sin GreenHub-satsing i Oslo.  

– Målsettingen er at byggene selv varsler våre serviceteknikere om feil eller behov for tilsyn. Alt skal skje automatisk. Dette er med på å revolusjonere hvordan service, drift og vedlikehold blir gjort. 

Salgsansvarlig for Industriell IoT & AI i Guard Automation, Tommy Brurberg Hansen, sier at selskapet skal samle data fra tusenvis av tekniske installasjoner, og bidra til økt produktivitet og bærekraft gjennom smarte dataanalyser og forbedret innsikt. 

Digitaliseringssamarbeidet skal sikre at både byggdriftere, gårdeiere og ­serviceteknikere i Bravida alltid har oppdatert informasjon om tekniske installasjoner. Informasjonen gjøres tilgjengelig på kontrollpaneler i Guard sin sky­baserte plattform. 

– Vi er i gang med et pilotprosjekt i Stortingsgata 10 i Oslo. Satsingen har potensial til å videreføres til andre markeder, sier Fjæstad. 

Les mer om følgende emner: