Betydelig redusert energiforbruk  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Betydelig redusert energiforbruk  

Glamox har levert nye LED-takarmaturer til lageret på Aass Bryggeri, som bruker 82 prosent mindre strøm enn lysrørsarmaturene de erstattet.

Med redusert behov for kjøling og nye LED-armaturer har Aass Bryggeri redusert energiforbruket med mer enn 100 prosent i forhold til den gamle belysningen

Tidligere var lyset på døgnet rundt. Dette ga varme som var skadelig for oppbevaring av øl, som igjen førte til økt bruk av airconditioning. Med redusert behov for kjøling og de nye LED-armaturene, er energibesparelsen på mer enn 100 prosent i forhold til den gamle belysningen.  

Her er det byttet  400 energieffektive LED-armaturer med bevegelsessensorer, som demper lyset når ingen er til stede i bygget. Rehabiliteringsprosjektet er en 1:1-armaturerstatning, som gjenbruker eksisterende installasjonskabler.  

– Sammenlignet med lysstoffrør gir LED-belysning svært lite varme. Dette er viktig for lagring av øl. Det var umiddelbare energibesparelser med den nye belysningen. Sluttresultatet er kvalitetslys med høyere lyseffekt, sier elektriker Marius Ohrvik Olsen i Aass Bryggeri.  

– En annen bonus er at de nye armaturene krever mye mindre vedlikehold. De har en gjennomsnittlig levetid på 100 000 timer. Dette sammenlignet med 12 000 timer på konvensjonelle lysstoffrør, sier Martin Rafdal, Glamox-konsulent og teamleder på prosjektet. 

Les mer om følgende emner: