Blir majoritetseier 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Blir majoritetseier 

For å styrke sin posisjon på fornybar energi blir investeringsfondet FSN Capital majoritetseier i Solcellespesialisten, som siden starten i 2005 har levert mer enn 4 000 anlegg.

- Med FSN Capital på eiersiden kan vi fortsette å være den ledende aktøren i det hurtigvoksende norske solmarkedet, sier CEO Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten

– Selskapet har spilt en viktig rolle i utviklingen av markedet for solenergi i Norge. De har en posisjon til å drive et nødvendig skifte til mer fornybar energi. Denne omstillingen er et satsingsområde på tvers av våre fond. Vi er en stolt støttespiller til selskaper som bidrar til å redusere karbonfotavtrykket i energisystemet, sier partner Erik Nelson i FSN Capital Partners. 

CEO Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten fastslår at solenergi er en av de mest effektive, skalerbare og viktigste formene for fornybar energi.  

– Den spiller en viktig rolle for å nå den globale målsettingen om karbonnøytralitet innen 2050. Da er solenergi forventet å være den nest største energikilden i Europa, og den største globalt med mer enn en tredjedel av energiproduksjonen.  

– I Norge er det et stort potensial for solkraft. Med FSN Capital som støttespiller kan vi fortsette å være den ledende aktøren i det hurtigvoksende norske solmarkedet. 

Skal fortsette å vokse

Styreleder Arno Berg i Solcellespesialisten er stolt over å få FSN Capital på eiersiden.  

– Vi får nå kompetansen vi trenger for å vokse.  

Transaksjonen blir gjennomført om Konkurransetilsynet gir godkjenning. 

Les mer om følgende emner: