Bruker alt Nelfo har laget om solceller

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bruker alt Nelfo har laget om solceller

– Nelfo sin solpakke er et viktig og nyttig verktøy for de som satser i solenergimarkedet. Denne bruker vi for å øke kompetansen på dette området, sier prosjektleder Daniel Mathisen i Elektro Bodø.

70 000 KWH. På Mørkvedbukta skole og barnehage har Elektro Bodø installert et solcelleanlegg på 589 m2, med en beregnet årlig produksjon på inntil 70 000 kWt Foto: Elektro Bodø

– Hittil har vi levert to større prosjekter. Her har vi brukt Nelfo-pakken. Dette er vi meget godt fornøyde med. Jeg har hørt at flere i bransjen støtter seg på opplegget til Nelfo. 

– Fem ansatte har også deltatt på Nelfo sine nettkurs om solenergi. Vi hadde planer om et klasseromskurs på kontoret. Det måtte utsettes på grunn av koronapandemien. Her skal vi samle både prosjektledere, montører og leverandører. 

– Montører og lærlinger synes det er spennende å installere solceller. De vil lære mer. Derfor tilbyr vi kurs. For å få kompetanse og erfaring på dette området er vi også medeier i Energihuset. 

Marked i startgropen

Mathisen fastslår at interessen for solceller øker gradvis i Nord-Norge. 

– Spesielt Bodø kommune satser på grønn energi. Vi har nettopp levert et anlegg på Mørkvedbukta skole og barnehage, som skal åpne etter høstferien i oktober. Dette er et nybygg med solcellepaneler og energibrønner. Vi har montert et anlegg på 589 m2, med en effekt på 100 kWp. Installasjonen får en beregnet årlig produksjon på inntil 70 000 kWh, som utgjør 15-20 prosent av det totale energiforbruket i bygget.  

– Taket er også klargjort for å utvide installasjonen til det dobbelte. Anlegget er det største i sitt slag i Bodø, og et av de største i Nord-Norge. 

– Vi er også i gang med å installere solceller i en enebolig. Her har vi bestilling på ytterligere en.  

Terskel

– Det har vært en terskel for å komme over skepsisen som har vært til solenergi i vårt område. Vi spiller med åpne kort når kundene spør om solceller. Vi lurer ikke noen. I mørketiden er det dårlige forhold for solenergi. Samtidig er det svært gode forhold på våren og sommeren, med mange soltimer. 

– Vi leverer en komplett pakke, der vi bestiller paneler fra norske leverandører og installerer og dokumenterer anlegget. Elektro Bodø er rigget for å bli en betydelig aktør på dette området i Nord-Norge. Vi skal delta i alt som skjer på grønn energi. 

Alt om solstrøm fra Nelfo finner du her

Les mer om følgende emner: