Bruker kun elbiler 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bruker kun elbiler 

– I samarbeid med elbil-produsenten Xpeng blir vi verdens første sykkelritt som kun bruker elektriske følgebiler. Siden rittet blir vist i 189 land er dette også et utstillingsvindu for grønne idrettsarrangement, sier daglig leder Knut Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Arctic Race of Norway blir verdens første sykkelritt med kun elektriske følgebiler 12/08/2022 - Arctic Race of Norway 2022 - Etape 2 - Mosjøen / Brønnøysund (154,3 km) - GROENEWEGEN Dylan (TEAM BIKEEXCHANGE-JAYCO) - Vainqueur de l'etape

– Alle store idrettsarrangement har en påvirkning på miljøet. Her arbeider Arctic Race of Norway målbevisst med å kutte klimagassutslipp. En helelektrisk bilpark er et stort skritt i riktig retning. Vi er stolte over å være en del av dette. I rittet i år bidrar vi med 120 elbiler, sier adm. direktør Claes Persson i Xpeng Norge.  

– Som rittarrangøren er vi opptatt av bærekraft. Begge arbeider med teknologiutvikling for å bidra til å drive verden fremover.  

Dybdal forteller at vanligvis har lagene med egne følgebiler til sykkelritt i Europa.  

– I Arctic Race of Norway skal alle lagene bruke Xpeng-biler.   

– Vi er sertifisert som miljøfyrtårn. Med denne avtalen blir vi enda mer klimavennlige og bærekraftige. Det er vi svært fornøyde med. 

Firedagersrittet, som i år starter i Kautokeino, har målgang på Nordkapp. 

Les mer om følgende emner: