Bruker kunstig intelligen og maskinlæring

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bruker kunstig intelligen og maskinlæring

– I mer enn ti år har vi digitalisert våre løsninger og gradvis innført maskinlæring, digital tvilling og flere funksjoner som i dag er kunstig intelligens (AI). Vi har også et AI-Hub team som arbeider med både å videreutvikle og fremskynde bruken av denne teknologien, sier Philippe Rambach, Chief AI Officer i Schneider Electric.

- Vi har mer enn 200 AI-eksperter som arbeider med å videreutvikle og frem­s­kynde bruken av denne teknologien, sier Philippe Rambach, Chief AI Officer i Schneider Electric

– Dessuten tilbyr vi skreddersydde AI-løsninger og konsulenttjenester på toppen av vår arkitekturløsning EcoStruxure, som brukes til energi- og ressurseffektivisering.

– AI-Huben kombinerer kunnskapen til våre mer enn 200 AI-eksperter med konsernet sin spisskompetanse for å hjelpe kunder med å skape nye muligheter gjennom å samle driftsdata fra anleggene. Dette gjør det mulig å forutse, simulere og ta raskere beslutninger.

– Dataanalyse med kunstig intelligens er ofte en øyeåpnende øvelse, som gir enorme forbedringsmuligheter. Vi deler gjerne vår kunnskap og erfaringer med å bruke AI i konsernet.

Hjelper prosumentene

– AI kan eksempelvis brukes til å ­optimalisere energiforbruket til prosumentene. Om de får vite når strømmen er billigst, og kan forutsi forbruket sitt, kan de redusere energiforbruket. Slik kunnskap krever et solid datagrunnlag. Her kan AI gjøre om data til dypere innsikt, utarbeide prognoser, se trender og anbefale kostnadsreduserende tiltak. Med å analysere et oppdatert energiprisgrunnlag, kan kunstig intelligens hjelpe prosumenter med å ta optimale beslutninger om eget energiforbruk.

Flere AI-løsninger

Rambach fremhever at Schneider Electric har flere AI-løsninger.

– Dette gjelder blant annet EcoStruxure Resource Advisor, som administrerer energi- og bærekraftfotavtrykket i et selskap. Plattformen samler inn, analyserer og automatiserer informasjon som er viktig for å nå egne bærekraftmål.

– En annen AI-løsning er EcoStruxure Microgrid Advisor. Med å koble den sømløst til de fornybare energikildene i et anlegg, kan systemet automatisk forutsi og optimalisere hvordan og når energien skal brukes, produseres og lagres. Det nettbaserte brukergrensesnittet gjør det enkelt å forstå sanntidsdata om besparelser, inntjening og CO2-utslipp. Løsningen er blant annet tatt i bruk på Borg Havn i Fredrikstad.

– Med EcoStruxure Autonomous Production Advisor, som ikke er lansert i Norge, kan sluttbrukere i industrien lage sine egne analyser eller maskinlæringsprogrammer. Løsningen kan integreres i eksisterende infrastruktur- og kontrollnettverk.

Les mer om følgende emner: