Bruker Nelfo-pakke i undervisningen

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bruker Nelfo-pakke i undervisningen

– Nelfo sin dokumentasjonspakke for solcelleanlegg er en enkel måte å sikre at el- og driftssikkerheten er ivaretatt, sier Trygve Mongstad, rådgiver i Asplan Viak og førsteamanuensis ved OsloMet.

UNIVERSITETSUTDANNING. OsloMet bruker Nelfo sin dokumentasjonspakke for solcelle­anlegg i et kurs utviklet for elektro- og byggingeniører som vil øke kompetansen på dette området Foto: Benjamin A. Ward/OsloMet

Samtidig som Asplan Viak anbefaler opplegget for sine kunder, bruker Mongstad det i undervisningen.  

– Jeg er ansvarlig for et etterutdanningskurs ved OsloMet. Det er utviklet for elektro- og byggingeniører som vil øke kompetansen på solcelleinstallasjoner. Det nettbaserte kveldskurset, som går over sju uker, er offentlig finansiert i forbindelse med koronapandemien.  

– Vi kjørte et kurs i vår. Tilbudet er svært godt mottatt. De 20 plassene på kurset i høst er for lengst fullt. Vi håper å kjøre et nytt på våren neste år.  

Nødvendig grundighet

-Hva er bakgrunnen for at Nelfo sin dokumentasjonspakke blir brukt i kurset?

-Jeg ble oppmerksom på opplegget etter å ha hørt på Elektropodden. Jeg tok kontakt og fikk tilsendt en kopi. Siden pakken er basert på den internasjonale standarden for testing og dokumentasjon, kan den kanskje virke overveldende, For å sikre el- og drifts-sikkerheten er det nødvendig å fylle ut skjemaene. Ellers er det fort gjort å glemme viktige detaljer. Eksempelvis å overse feilkobling.

– Dokumentasjonspakken er et viktig verktøy. Det er mange aktører i bransjen. Ikke alle har like gode kunnskaper.

Hva er erfaringene med dokumentasjonspakken i undervisningen?

– Jeg er svært godt fornøyd. Det bør gå greit å gjøre seg kjent med den gjennom selvstudium. Det er fint atdet er en omfattende introduksjon til solcelleanlegg, og beskrivelse av hvordan skjemaene skal fylles ut.

Vil undervisningen basert på dokumentasjonspakken fortsette?

– OsloMet håper å videreføre dette som et regulært kurs. Studentene er svært fornøyd.

Les mer om følgende emner: