Bygger flyhangarer til nesten 1,3 milliarder

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bygger flyhangarer til nesten 1,3 milliarder

Forsvarsbygg har inngått to kontrakter på totalt 1,26 milliarder kroner i forbindelse med bygging av hangarer til de nye maritime patruljeflyene Poseidon 8 på nye Evenes flystasjon i Ofoten.

Ny hangar bygges på Evenes av Forsvarsbygg

Forsvarsbygg investerer 1,26 milliarder kroner i hangarer til de nye de maritime patruljeflyene Poseidon 8 på Evenes flystasjon

Grunnarbeidet for hangartomten, som startet i 2020, er ferdig.

Peab Bjørn Bygg har fått hovedentreprisen på drøyt 807 millioner kroner, mens Bertelsen & Garpestad skal utføre sideentrepreprisen på nesten 453 millioner kroner.

– Når prosjektet er ferdig i starten av 2024 vil en viktig del av beredskapskapasiteten til Forsvaret være operativt. Dette er et stort løft for hele forsvarssektoren og nye Evenes flystasjon, sier direktør Thorbjørn Thoresen i Forsvarsbygg.

5,2 milliarder

Utbyggingen av nye Evenes flystasjon, som koster drøyt 5,2 milliarder kroner, går stort sett som planlagt. I løpet av 2021 regner Forsvarsbygg med å ha investert i henhold til budsjett på mer enn tre milliarder kroner.

I løpet av få år blir Evenes den nest største basen til Luftforsvaret. Neste år skal den være klar til å overta QRA-oppdraget med kampflyet F-35. Samme år får stasjonen det første av fem nye Poseidon 8 fly, som skal plasseres i en midlertidig hangar og vedlikeholdshangar som er under bygging.

Les mer om følgende emner: