Bygger for mennesker og humler

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bygger for mennesker og humler

Veidekke skal bygge Humlehagen på Ensjø i Oslo. Kontakten med Ferd Eiendom er på 393 millioner kroner.

Humlegården på Ensjø i Oslo består av 133 leiligheter og ni rekkehus Illustrasjon: Arcasa Arkitekter/3D Etate

Boligprosjektet består av 133 leiligheter og ni rekkehus. Det skal miljøsertifiseres med sikte på Breeam Nor Very Good, med tilrettelegging for gode bokvaliteter både for mennesker og humler.Humlehagen ligger i Gladengveien på Ensjø, med direkte tilknytning til Tiedemanns­byen.

Her har Ferd Eiendom i samarbeid med partnere utviklet 1 200 boliger.Sosiale møteplasser er sentralt på Humlehagen. Gårdsrommet skal ha veksthus, pergola og eget sykkelskur med sykkelvask og mulighet for enkelt servicearbeid.

– Med våre klimamål passer det godt å arbeide med Ferd Eiendom, som vi opplever er langt fremme på bærekraft og miljøvennlige valg, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.Boligutviklingsdirektør Anders Holmlund i Ferd Eiendom fremhever at selskapet tar bokvalitet og bærekraft på alvor.

– Biologisk mangfold er viktig. I Humlehagen har vi ekstra søkelys på humlene. Vi bidrar med å tilrettelegge for humlevennlig beplanting. Derfor blir det humlekasser, veksthus og plantekasser beboerne kan bruke til egen dyrking.Byggearbeidet har startet. Planlagt ferdigstillelse er rundt årsskiftet 2023/2024.

Les mer om følgende emner: