Bygger landstrøm i Skottland

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bygger landstrøm i Skottland

Eviny sitt datterselskap Plug skal for første gang installere landstrøm utenlands. Anlegget, som bygges i samarbeid med havnen i Montrose, blir det første i sitt slag i Storbritannia. Prisen er på 12 millioner kroner.

Daglig leder Maria Bos i Plug sammen med havnesjef Tom Hutchison i Montrose i Skottland. Landstrømanlegget skal være ferdig om ett år

– Samarbeidet med Plug forplikter oss ytterligere til det grønne skiftet. Mange skip som besøker britiske havner har allerede installert landstrøm om bord, sier havnesjef Tom Hutchison i Montrose.  

Daglig leder Maria Bos i Plug sier at anlegget viser at deler av skipsnæringen er klar for mer landstrøm.   

– Flere havner må legge til rette for at skip kan koble seg på det lokale strømnettet, og slå av motorene av når de ligger til kai. Derfor er det inspirerende å bygge det første landstrømanlegget i Skottland. Slike installasjoner er et viktig bidrag i en miljøvennlig fremtid, med mindre CO2-utslipp og støy.

Roser samarbeidet

Den skotske ministeren for energi og transport, Michael Matheson, roser samarbeidet.  

– Dette er et betydelig initiativ for å hjelpe både skipsnæringen og olje- og gass- og havvind-industrien med å redusere utslipp. Å tilby ren, fornybar energi til forsyningsskip i Nordsjøen bidrar til å nå våre mål.  

Les mer om følgende emner: