Bygger næringsklynge for 2,7 milliarde

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bygger næringsklynge for 2,7 milliarde

AF Gruppen og Betonmast skal bygge næringsklyngen Construction City på Ulven i Oslo for nesten 2,7 milliarder kroner.

Construction City i Oslo er på mer enn 100 000 m2. Prislappen er på nesten 2,7 milliarder kroner Illustrasjon: 3D Estate

Eiendommen på mer enn 100 000 m2 skal romme bransjens mest innovative aktører og 4 500 arbeidsplasser. Dette er Norges største næringsklynge for bygg-, anlegg og eiendomsbransjen.

Samtidig skal Obos, AF Gruppen og Betonmast flytte hovedkontorene sine til Ulven når nybygget står klart i 2025.

– At entrepriseavtalen og tre store leieavtaler er signert, gjør at vi har tatt et viktig steg mot byggestart i høst, sier daglig leder Hege Skjelbred Hatlemark i Construction City Eiendom.

Byutvikling

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos sier at selskapet skal bidra til å styrke innovasjonskraften i byggebransjen.

– Dette skal vi gjøre gjennom Construction City, som blir et kraftsenter for hele bransjen. Her kommer nye bærekraftige løsninger for morgendagens boligkjøpere til å utvikles. Construction City skal også sette et tydelig preg på området med grønne åpne byrom, restauranter og kafeer, i tillegg til arbeidsplassene som etableres. Dette er god stedsutvikling.

Økt konkurransekraft

Konsernsjef Amund Tøftum i AF Gruppen gleder seg til å starte byggingen av Norges nye næringsklynge for bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen.

– Her skal vi fremme innovasjon og samhandling, og heve bransjen sin konkurransekraft med å forene fremoverlente bransjeaktører, partnere og utdanningsinstitusjoner.

Les mer om følgende emner: