Bygger ny skole i Tromsø

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bygger ny skole i Tromsø

Peab Bjørn Bygg skal oppføre en ny kombinert videregående skole og fagskole i Tromsø.

I høst starter Peab Bjørn Bygg arbeidet på Ishavsbyen skole i Tromsø, der det både er videregående skole og fagskole

Kontrakten med Troms og Finnmark fylkeskommune er på 523 millioner kroner. Byggearbeidet, som starter i høst, gjelder både nybygg og renovering av eksisterende bygningsmasse, fordelt på henholdsvis 8 320 og 5 320 m2.  

Byggeprosjektet skal samlokalisere det videregående skoletilbudet og fagskoletilbudet i Tromsø.
Skolen har plass til 1 040 elever/fagskolestudenter og 252 ansatte. 

– Dette er vårt største byggeprosjekt på 20 år. Ishavsbyen skole blir en fremtidsrettet arbeidsplass for de ansatte og en god læringsarena for nye generasjoner av elever og studenter, sier Bjarne Rohde, fylkesråd for utdanning i Troms og Finnmark fylkeskommune.  

Adm. direktør Arild Østgård i Peab Bygg Norge sier at selskapet her lever opp til sin målsetting om å være en lokal samfunnsbygger.   

– Vi har arbeidet lenge med å utvikle prosjektet i samarbeid med byggherre, brukere, rådgivere og tekniske underentreprenører. Det har vært en god og lærerik prosess.  

Fylkeskommunen stiller strenge miljøkrav. Blant annet bruk av solceller og geobrønner, fossilfri byggeplass og gjenbruk av møbler, inventar og utstyr. Dessuten skal nybyggdelen oppfylle kravet til nærnullbygg.  

– Her bygger vi en skole som utdanner fagarbeidere innen bygg- og anlegg, både på videregående nivå og fagskolenivå. Dette er avgjørende for vår egen virksomhet i Nord-Norge, sier adm. direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg.  

Les mer om følgende emner: