Bygger UPS-fabrikk i Finland

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bygger UPS-fabrikk i Finland

For å møte etterspørselen etter avbruddsfri strømforsyning (UPS) og energilagring i Europa, investerer Eaton i en ny fabrikk i Finland på 16 500 m2.

Eaton bygger ny UPS-fabrikk i Finland på 16 500 m2

Selskapet har produsert slike produkter her siden 1962. Den nye fabrikken legger også grunnlaget for økt satsing på disse to områdene i Norge.

– Med vårt EnergyAware-system beskytter UPS-en hele strømnettet. Løsningen kan håndtere toveis energistrømmer. I stedet for kun å trekke strøm kan disse smarte UPS-ene også mate overflødig strøm tilbake til nettet, uten at det går ut over egen strømforsyning, sier Jon Helsingeng, ansvarlig for Eaton i Norge og Norden.

– I 2018 gjennomførte vi et prøveprosjekt med Statnett, som blant annet viste at datasentre kan få en viktig rolle med å stabilisere strømforsyningen med UPS-teknologi.

– Med å kutte toppene i strømforbruket bidrar UPS-er til å redusere belastningen i nettet. Dette legger også grunnlaget for økt bruk av fornybar energi, som sol- og vindkraft, som er mindre stabil enn tradisjonell vannkraft.

– At vi ikke kan bestemme når vinden skal blåse eller solen skinne, gjør det krevende å få til en stabil energiforsyning når behovet er størst. Med å muliggjøre nettstabilisering, mer lokal energilagring og -styring og avansert kontroll av energistrømmene, kan UPS-teknologiene være viktige brikker i den grønne omstillingen.

Les mer om følgende emner: