Bytt til LED

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Bytt til LED

– Med RoHS-direktivet er det innført forbud mot nye kompaktlysrør (CFL) og langtidsholdbare lysrør. 25. august i år blir dette utvidet til de mest populære lineære lysrørene. Millioner av disse er i bruk i rundt 70 prosent av næringsbyggene i EU, sier konsernsjef Astrid Simonsen Joos i Glamox.

- Med forbudet mot nye kompaktlysrør (CFL) og langtidsholdbare lysrør anbefaler vi byggeiere å bytte til LED-belysning, sier konsernsjef Astrid Simonsen Joos i Glamox

– Her oppfordrer vi byggeiere til å bytte til LED, og utnytte fordelene med energisparing. Målsettingen med RoHS-direktivet (Restriction of Hazardous Substances) er å eliminere giftige stoffer i elektronisk avfall. 

– I motsetning til CFL-er har de fleste lineære lysrørarmaturer ikke elektronikk optimalisert for erstatnings-LED-rør. Noen armaturer kan kreve omkobling eller utskifting for å unngå å påvirke ytelsen eller levetiden til LED-røret.  

Inntil 90 prosent reduksjon 

– Med tanke på at lagrene går tomme har noen begynt å hamstre lysstoffrør for å utsette oppgradering av belysningsanlegg. Den beste energibesparelsen oppnås ved å erstatte gamle lineære lysrørarmaturer med nye LED-armaturer. Sammenlignet med lysstoffrør kan dette redusere energiforbruket med inntil 50 prosent. Besparelsen kan øke til 90 prosent med å koble til armaturer med trådløse sensorer, og kontrollere dem med et lysstyringssystem. Sike løsninger gir også driftsdata som energiforbruk og rombelegg. 

Les mer om følgende emner: