Dårlig sikkerhet gir dårlig bærekraft

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Dårlig sikkerhet gir dårlig bærekraft

– Samfunnsansvar er svært viktig. Hver dag arbeider vi for å maksimere nytten samfunnet har av telekommunikasjon og bidra til en bærekraftig fremtid, sier Maria Vestli fra Telenor, som var en av utstillerne på årskonferansen.

SIKKERHETSPRAT. Paul Morten Haugen (t.v.), Maria Vestli og Amund Lier fra Telenor fikk spørsmål om it-sikkerhet Foto: Laila Sandvold Macdonald

– Vi er opptatt av de mindre selskapene. Mange mener de ikke har store nok verdier til å bli utsatt for cyberangrep. Der tar de feil. Det er små og mellomstore selskaper som blir mest rammet. Enkle grep kan minimere risikoen for at dette skjer. Her er vi i gang med å utvikle et Elflix-kurs, som skal få selskapene til å forstå truslene og starte arbeidet med å sikre seg bedre. 

– Vi har inntrykk av at de vi har snakket med i dag ser hvor viktig sikkerhet er for å skape bærekraft. Dårlig sikkerhet kan bli dyrt. Dette er ikke god bærekraft. 

– Flere  har vært innom både for å bli mobilkunder, og stille spørsmål om maskin til maskin-kommunikasjon. Flere er opptatt av å effektivisere arbeidshverdagen. 

Vestli forteller at Telenor har et godt samarbeid med Nelfo. 

– Derfor deltar vi på arrangementer som årskonferansen og Elsikkerhetskonferansen. Vi er på plass igjen neste år.  

Prosjekterer belysningsanlegg

På standen til Elektroimportøren er Karl Johansen opptatt av å synliggjøre at selskapet prosjekter belysningsanlegg. 

– Dette er kanskje ikke alle klar over. Vi prosjekter alt fra små til store anlegg.  

– Blant produktene vi viser er en downlight som festes uten de vanlige hempene. At den kan settes rett inn, gjør monteringen mye enklere. 

– Vi deltar på slike arrangementer for å vise oss frem. Her treffer vi en viktig målgruppe. Vi kommer tilbake neste år. 

Nettverksbygging

Hos Elit trekker Espen og Martin Ranum frem installasjonstesteren EuroMaster AutoEv, som blir brukt til sluttkontroll og testing av ladestasjoner.  

– Med tanke på at dokumentasjon blir stadig viktigere, gjør installasjonstesteren jobben. Her kommer dokumentasjonen som en ferdig pdf-fil. Dette er en av våre bestselgere.  

– Blir det salg på slike arrangementer? 

– Ja. Dessuten er det gode muligheter for nettverksbygging. Vi har snakket med mange. 

– Vi prøver også å få med oss så mye som mulig av det som skjer i konferansesalen. Elit har vært med på årskonferansen til Nelfo før. Vi er på plass igjen i 2023.

Møter kundene

Ola Storrusten fra Lapp Norway er på årskonferansen for å møte kunder og presentere nyheter.  

– Dette gjelder blant annet Termo clip. Klipset som skifter farge når det er varmgang i kabelen, leveres i alle kabeltykkelser. Det gir en enkel, visuell overvåking av kabelen.

Les mer om følgende emner: